Lumea, aşa cum o vedeam când eram copii: 25 de fotografii în care imaginaţia schimbă tot

Ne-am obişnuit, ca adulţi, să vedem lucrurile din jurul nostru aşa cum sunt, lăsând imaginaţia deoparte. Cum ar fi lumea dacă am privi-o aşa cum o făceam în copilărie?
O imagine reuşită nu are neapărat nevoie de cea mai performantă cameră foto. Talentul în găsirea unui unghi perfect face mereu diferenţa între o fotografie banală şi una remarcabilă.

Pentru Pau Buscato, un artist născut în Spania care trăieşte în Norvegia, fotografia este ca o joacă de copil. În imaginile sale el încearcă să surprindă lumea aşa cum obişnuia s-o privească în copilărie - să privească lucrurile şi oamenii altfel, să treacă dincolo de prima impresie şi să vadă ceea ce nu există.
Seria lui fotografică, intitulată "Hopscotch", captează lumea prin prisma imaginaţiei de copil şi a poftei de joacă.

"Apropierea mea de fotografia de stradă este foarte intuitivă şi mereu mi-a plăcut să-mi las munca să evolueze liber, fără să mă forţez să caut o direcţie sau o temă. Este un proces foarte deschis care cere multă atenţie şi ochi ageri pentru a vedea lucruri obişnuite din viaţa de zi cu zi nu doar aşa cum sunt, ci şi aşa cum vor deveni când sunt fotografiate", explică Buscato pe site-ul lui.


"Pentru mine este un joc, iar oraşul e locul meu de joacă. Când devenim adulţi, tindem să ne pierdem plăcerea de a ne juca. Ridicăm ziduri ca să părem mai puternici, mai serioşi, mai adulţi şi lăsăm în urmă ceea ce ne făcea să fim copii, partea care ne-a dus pe tărâmul minunilor (...) Iar abilitatea aceasta de a dezvolta fantezie şi de a vedea obişnuitul prin ochii unui copil este o parte esenţială a muncii mele", adaugă artistul spaniol.

Fotografiile pe care Pau le-a făcut în timpul călătoriilor sale la Londra, New York şi alte oraşe surprind mici fragmente din viaţa cotidiană în care el a strecurat o idee, fie ea metaforă, simbol sau o simplă glumă, notează Bored Panda.
A rezultat o serie de imagini în care tot ceea ce este obişnuit se transformă în clipa în care artistul a apăsat butonul declanşator al camerei foto.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod