Lunetiştii din armata germană sunt invizibili: Poţi să-i observi în aceste imagini?

Un fotograf demonstrează cât de buni sunt lunetiştii din armata germană la capitolul camuflaj. Încearcă să-i depistezi în aceste imagini!

Pe lângă precizia milimetrică şi răbdare de fier, camuflajul este specialitatea oricărui lunetist experimentat. Un sniper care îşi trădează poziţia îşi pierde avantajul tactic şi nu poate supravieţui pe câmpul de luptă, astfel că el trebuie să se confunde perfect cu terenul din jur.

Simon Menner, un fotograf din Berlin, a dorit să arate cât de buni sunt lunetiştii germani în materie de camuflaj şi, spre surpriza sa, armata s-a arătat deschisă la solicitarea de a face câteva fotografii.

El i-a scris secretarului Apărării, explicându-i obiectivul proiectul său, şi a fost contactat curând de cadrele superioare pentru a aranja detaliile. "Cred că răspunsul a venit atât de repede pentru că în general în societatea noastră există o lipsă de interes pentru armată", a declarat Menner pentru publicaţia Wired.

Prima sesiune foto a avut loc în nordul Germaniei, în apropiere de Marea Baltică, iar a doua s-a desfăşurat în Alpi. Armata germană l-a invitat pe Menner chiar şi în Afganistan.


În unele imagini există mici indicii care trădează poziţia lunetistului, cum ar fi ţeava armei, dar în altele este imposibil să-ţi dai seama unde se află trăgătorul. Menner a explicat că în majoritatea fotografiilor acesta se află la o distanţă de 10-15 metri de obiectivul camerei foto, dar în situaţiile de luptă lunetistul se poziţionează la cel puţin 800 de metri de ţintă.

Cu aceste informaţii şi cu un spirit de observaţie foarte ascuţit, poţi încerca să-i identifici pe lunetiştii din imaginile sale.

Dacă nu reuşeşti, după fiecare cadru găseşti fotografia care îi dezvăluie poziţia.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod