însărcinată

O femeie însărcinată avea două slujbe pentru a-şi hrăni familia. Gestul unui milionar a şocat-o

Deşi muncea din greu, o femeie însărcinată din SUA era plătită cu doar 300 de dolari pe săptămână. Un milionar a luat însă o decizie la care ea nu se aştepta.

Milionarul american Marcus Lemonis obişnuieşte să-şi pună banii la bătaie în show-ul "The Profit", difuzat de CNBC TV, pentru a salva mici afaceri care ajung pe marginea prăpastiei. Cu o avere făcută pe cont prorpiu, Lemonis ştie foarte bine că dacă ai grijă de angajaţi, dacă eşti aproape de ei şi îi susţii, îi faci să aprecieze mai mult slujbele şi să fie mai motivaţi, ceea ce are un efect pozitiv asupra productivităţii lor, scrie site-ul littlethings.com.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Muncii, Statele Unite se situează mult în urma ţărilor dezvoltate în topul valorii indemnizaţiilor acordate pentru angajatele care intră în concediu maternal.

Potrivit revistei Forbes, în Statele Unite multe dintre angajatele care rămân însărcinate au simptome de depresie.

Lemonis a cunoscut o femeie care se pregătea să nască şi care era pe punctul de a claca, deşi avea două job-uri şi încerca din răsputeri să-şi hrănească familia.

Tami Forbes, şefă de magazin la Key West Key Lime Pie Company, o firmă din Statele Unite, îndeplinea o mulţime de sarcini, de la încasări, plăţi şi inventar până la marketing, ea era plătită cu numai 300 de dolari pe săptămână, o sumă infimă cu care în America trăieşti de pe o zi pe alta.
Problema acestei femei era că acasă o aşteaptau doi gemeni de opt ani, iar ea era din nou gravidă - deci cum să supravieţuiască?

Tami muncea în magazin câte nouă ore pe zi, stând numai în picioare, dar întrucât salariul era prea mic, şi-a mai luat un job de barmaniţă.

Când sarcina a ajuns într-o fază avansată, milionarul a chemat-o la o discuţie şi i-a spus ce vrea să facă. "Am nevoie de ajutorul tău înainte să pleci. Am pus nişte lucruri la punct şi vei rămâne şefă aici. Ca să stai liniştită, vreau să-ţi dau nişte bani", i-a spus Lemonis.


Când el i-a oferit salariul pe şase luni, Tami nu a reuşit să-şi stăpânească lacrimile. Lemonis a asigurat-o că va fi reangajată când va reveni după concediul maternal şi îi va da un salariu de 1.000 de dolari pe săptămână, pentru ca ea să nu mai fie nevoită să lucreze ca barmaniţă şi să-şi poată creşte liniştită copiii.

"Pentru mine înseamnă tot, să ştiu că am un salariu când mă întorc, un salariu cu care să pot trăi şi să pot să pun deoparte şi ceva bănuţi. Niciodată n-am avut posibilitatea asta", a spus femeia, plângând de fericire.

Momentul în care milionarul a făcut această ofertă a fost înregistrat, iar imaginile emoţionante au devenit virale pe internet, foarte mulţi fiind de părere că aşa ar trebui să-şi trateze angajaţii orice om de afaceri care se respectă.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 28 Aug 2016, 16:04
    bravo lui! e un OM.

    şeful meu a avut grijă să mă asigure că "aici nu te mai intorci". lua-l-ar dracii de ţăran! mi-a stat în gât să fac copii, din cauza joburilor la care nu ai acces, că eşti MAMĂ. adică proastă care fată degeaba.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod