14
Casa în pantă, un proiect avangardist: 15 imagini care arată că se poate construi și pe teren accidentat
Divertisment · Pasiune / 07.02.2020

Deși terenurile din zonele accidentate sunt de evitat dacă vrei să ridici o casă, acest proiect te va convinge că poți să construiești și pe marginea unei râpe. Soluția arhitecturală este ieșită din comun.

Toată lumea fuge de terenurile înclinate, mai ales dacă sunt apropiate de o râpâ sau de un țărm înalt care poate fi afectat de eroziune. Dar un proiect arhitectural conceput special pentru zonele accidentare folosește panta pentru a oferi o perspectivă deosebită.

Firma de arhitectură Daz Architects a construit la Channiir, în Liban, o casă în pantă pe un teren de 810 metri pătrați, în vârful unei stânci care oferă o priveliște spectaculoasă a zonei.

Denumită Villa CH730, casa este situată deasupra văii Chnaniir, pe o râpă, la o înălțime de 25 de metri, relatează Ferrari Press.


Proiectul s-a axat pe realizarea unei structuri din beton monolitice, peste care care a fost ridicată casa. Clădirea are un perete înclinat, construit din sticlă, care oferă o priveliște spectaculoasă în jos, spre valea dintre dealuri și un râu.

"Înclinația a jucat un rol de pivot în alegerea formei și a amplasării vilei", a declarat un reprezentant al firmei Daz Architects.


Foto: Daz Architects, Hepta
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro