Casa în pantă, un proiect avangardist: 15 imagini care arată că se poate construi și pe teren accidentat

Deși terenurile din zonele accidentate sunt de evitat dacă vrei să ridici o casă, acest proiect te va convinge că poți să construiești și pe marginea unei râpe. Soluția arhitecturală este ieșită din comun.
Toată lumea fuge de terenurile înclinate, mai ales dacă sunt apropiate de o râpâ sau de un țărm înalt care poate fi afectat de eroziune. Dar un proiect arhitectural conceput special pentru zonele accidentare folosește panta pentru a oferi o perspectivă deosebită.

Firma de arhitectură Daz Architects a construit la Channiir, în Liban, o casă în pantă pe un teren de 810 metri pătrați, în vârful unei stânci care oferă o priveliște spectaculoasă a zonei.

Denumită Villa CH730, casa este situată deasupra văii Chnaniir, pe o râpă, la o înălțime de 25 de metri, relatează Ferrari Press.

Proiectul s-a axat pe realizarea unei structuri din beton monolitice, peste care care a fost ridicată casa.
Clădirea are un perete înclinat, construit din sticlă, care oferă o priveliște spectaculoasă în jos, spre valea dintre dealuri și un râu.

"Înclinația a jucat un rol de pivot în alegerea formei și a amplasării vilei", a declarat un reprezentant al firmei Daz Architects.


Foto: Daz Architects, Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioan rus pe 7 Feb 2020, 21:19
    cum sa folosim cel mai neeconomic resursele limitate ce le are tara

    nazbatii sunt de tot felul si aproape 100% din ele se refera doar la cum putem cu mijloace materiale si financiare mult supra dimensionate sa obtinem valori utile cu mult sub dimensionate. credeam ca doar in sua sunt astfel de optici mizerabile, sau in china unde comunismul trebuie sa se afirme viguros cu ori si ce pret ! Aceste idei anapoda au ca scop nu creerea a ceva util ci ceva care sa minuneze doar pe inculti si pe gurile de tata in piata. asa noutati trebuie interzise daca vrem sa fim politicaly incorecti (adica corecti dar nepermis sa spunem) cum e posibil ca romanii sa se lase mai prejos-ei sa nu fie in topul cacat….ului si sa pretinda ca sunt pe o sticla de fin parfum frantuzesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod