rockeriţă

O poveste ieşită din comun: Rockeriţa care s-a retras în pădure și trăiește ca în Epoca de Piatră

Lynx Vilden a renunțat acum 25 de ani la viața obişnuită și s-a retras în munți, învățând să supraviețuiască în sălbăticie. Ea vânează, știe să aprindă focul și își face haine din pielea și blana animalelor.

Un sfert de secol a trecut de când Lynx Vilden, o fostă rockeriță britanică, născută la Londra, a dispărut din lumea în care trăia și s-a refugiat într-o regiune izolată din Statele Unite, preferând să ducă o existență aproape ca în Epoca de Piatră. O alegere temerară și foarte dură, pe care ea și-a asumat-o complet și pentru care se felicită și astăzi. Ajunsă la 50 de ani, această femeie care a abandonat lumea civilizată pentru a învăța cum să supraviețuiască în sălbăticie spune că se simte fericită.

Cu 25 de ani în urmă, Lynx a cumpărat cu banii primiți în urma unei moșteniri pentru a cumpăra o baracă din lemn și un teren de două hectare într-un loc izolat, departe de lume, unde temperaturile coboară iarna până la minus 15 de grade Celsius.

Poate că într-un oraș sau într-un sat poți să înduri un frig și mai mare, dar imaginați-vă cum e să-ți duci traiul în mijlocul codrului, între munți, unde nu calcă picior de om, iar resursele sunt limitate!

Îndrăgostită de natură și hotărâtă să nu renunțe, rockerița britanică a învățat singură ce e bine să mănânce, să vâneze și cum să aprindă focul în pustietate pentru a supraviețui. Ea și-a povestit experiența incredibilă în cadrul programului "New Lives In The Wild/Vieți noi în sălbăticie", transmis de postul TV Channel 5.

Lynx recunoaște că nu a fost dintotdeauna o apărătoare a naturii.
Momentul ei de "trezire" a survenit pe la 20 de ani, după o perioadă de libertate totală petrecută în Amsterdam, unde se integrase în fenomenul muzicii punk rock. "După ce m-am supus la abuzuri de tot felul în Amsterdam, am realizat că trebuie să mă purific. Am multe rude în Suedia și am decis să mă duc acolo și să stau o vreme în pădure. A fost ceva foarte benefic pentru mine la vârsta aceea", a povestit Lynx.

Ea a călătorit apoi prin mai multe regiuni izolate din America și a urmat cursuri de supraviețuire, învățând cum să-și facă singură unelte și arme, cum să aprindă focul în mai puțin de 30 de secunde și cum să vâneze, relatează cotidianul britanic Daily Mail.
Atunci a realizat că își dorea de fapt să renunțe la lumea obișnuită și să se retragă pentru tot restul vieții în natură: "M-am întins pe pământ și mi-am zis că asta vreau să fac, să apăr pământul și să trăiesc cu un impact cât mai mic posibil asupra planetei, dar să-i ajut și pe alții care vor să trăiască așa."

Lynx s-a perindat prin diferite locuri izolate, înainte de a se stabili în regiunea North Cascades din Washington. Deși are o baracă din lemn conectată la electricitate cu ajutorul panourilor solare și o sobă cu lemne, precum și o antenă prin satelit pentru legătura telefonică (în caz de urgențe), preferă să stea în "Earth lodge", cum numește ea beciul pe care l-a săpat singură și l-a amenajat sub pământ.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod