Simona Halep, în finala Australian Open!

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open după ce a învins-o joi pe Angelique Kerber.

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a impus cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7 în faţa sportivei germane, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21. Românca a salvat două mingi de meci, înainte de a fructifica a patra minge de finală, punând capăt unui meci dramatic.

Halep (26 de ani) o va întâlni în finala turneului australian pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, care a învins-o, joi, în două seturi 6-3, 7-6 (2), pe sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Halep şi Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.

Învingătoarea va fi pe prima poziţie a ierarhiei, în  clasamentul WTA ce va fi publicat luni, relatează News.ro.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de două milioane de dolari australieni (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi patru milioane de dolari australieni (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod