Luminile extraterestre: Fenomenul rar observat în Canada

O fotografă a surprins recent un fenomen rar într-o localitate din Canada: mai multe coloane de lumini verticale au străbătut orizontul într-o noapte.
Luminile care au săgetat noaptea cerul au creat un spectacol superb. Totul a fost, însă, o iluzie optică. Fenomenul pe care Darlene Tanner l-a surprins în localitatea canadiană Lacombe, Alberta, în această săptămână se produce foarte rar și este favorizat de temperaturile negative de până la -30 de grade Celsius.

"Coloanele de lumină sunt foarte neobișnuite, condițiile trebuie să fie perfecte, să fie foarte rece și să fie cristale de gheață în aer", a explicat Tanner.


Liniile verticale care au brăzdat orizontul sunt create de reflectarea luminii de la milioane de particule minuscule de gheață suspendate în atmosferă. Acestea formează o bandă verticală de lumină care par să se extindă deasupra unei surse de lumină, în acest caz luminile clădirilor.

Cristalele de gheață sunt răspândite pe orizontală la diferite distanțe și înălțimi, astfel că privitorii au impresia că luminile au o lungime continuă pe verticală, scrie Daily Mail.
 
Particulele de gheață care generează "stâlpii" de lumină acționează ca o uriașă oglindă care reflectă luminile surselor de la sol, generând o imagine virtuală.
Sau mai bine spus, o iluzie optică.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod