O fetiţă i-a salvat viaţa prietenei sale printr-o tehnică învăţată din filmul 'Jocurile foamei'

Personajul Katniss Everdeen din trilogia "The Hunger Games"/"Jocurile foamei" este idolul multor fete din întreaga lume.
Iar datorită unor tehnici de prim ajutor învăţate de la Katniss, o fetiţă în vârstă de 12 ani din Massachusetts, Statele Unite, şi-a salvat prietena de la moarte.

Mackenzie George şi Megan Gething, prietene foarte bune, se jucau împreună în curtea uneia dintre ele, când Mackenzie a alunecat şi s-a tăiat serios la picior într-o bucată de metal, rezultând o rană adâncă, cu o lungime de 25 de centimetri. "Nu am simţit nimic. Am crezut că m-am lovit la picior, dar când m-am ridicat am văzut tăietura şi am început să strig să sune la 911", a declarat fetiţa pentru Gloucester Times.

Acesta a fost momentul în care Megan s-a transformat într-o Katniss Everdeen în carne şi oase, grăbindu-se să o ajute pe Mackenzie.
Megan a folosit o pereche de pantaloni scurţi din denim pe post de garou pentru a-i opri sângerarea masivă prietenei sale. La scurt timp, fetiţa rănită a fost dusă de urgenţă la spital, unde a fost supusă unei operaţii.

De unde a ştiut Megan cum să folosească un garou? Aceasta a dezvăluit că o scenă din "The Hunger Games", în care Katniss foloseşte un garou improvizat pentru a-i opri sângerarea masivă a lui Peeta Mellark, a fost cea care a inspirat-o să-i acorde primul ajutor prietenei sale.
"M-am gândit că este o tehnică cunoscută de a opri sângerarea dacă a fost folosită în film", a spus Megan.


Din fericire, povestea celor două prietene are un final fericit. Mackenzie a fost oprerată, iar medicii spun că se va reface complet.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
16 Iunie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod