Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, anunță Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat de presă.

Conform BBC, nu este cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar potrivit unui comunicat al palatului, Regele a început de luni "tratamente regulate".

Palatul Buckingham spune că regele "rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice depline cât mai curând posibil".

Regele și-a informat personal ambii fii despre diagnosticul său, iar prințul William ar fi fost în contact regulat cu tatăl său.

Prințul Harry, care locuiește în Statele Unite, a vorbit cu tatăl său și va călători în Marea Britanie pentru a-l vedea în zilele următoare.

Regele își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri ai familiei regale să ajute pentru a-l înlocui în timpul tratamentului.

Nu se oferă alte detalii despre stadiul cancerului sau despre un prognostic.

Regele, în vârstă de 75 de ani, s-a întors la Londra de la Sandringham, în Norfolk, luni dimineață, iar palatul spune că a început tratamentul în ambulatoriu.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, Regele își va continua rolul constituțional de șef al statului, inclusiv actele oficiale și întâlnirile private.

Declarația integrală a Palatului Buckingham


"În timpul recentei intervenții spitalicești a regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o cauză separată de îngrijorare.

Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice.

Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită intervenției sale recente în spital.

El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la toate funcțiile publice cât mai curând posibil.

Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer.
"



Sursă: BBC













5 Februarie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod