Studiu. Ieşitul cu prietenii la o bere face bine sănătăţii mintale

Orice ți-ar spune prietena, prietenul sau mama, ieșitul cu prietenii la o bere îți face bine și ție și sănătății psihice.
Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Universitatea Oxford. Dacă nici acesta nu este un argument solid pentru a ieși la o bere cu prietenii, atunci nu știm ce altceva am mai putea spune…

Psihologii de la Universitatea Oxford au dedicat mult timp pentru studierea acestui aspect și au ajuns la concluzia că sănătatea mentală se îmbunătățește considerabil dacă ieși cu prietenii de două ori pe săptămână. Studiul arată că persoanele care ies în oraș cu prietenii au nivel de stres mai scăzut, se îmbolnăvesc mai rar, iar organismul lor secretă mai multă endorfină.

Robin Dunbar, conducătorul departamentului de Știință Neuronală susține că „acest studiu a reliefat faptul că frecventarea unui pub contribuie în mod direct la felul în care oamenii își dezvoltă rețeaua de socializare și modul de implicare în comunitatea locală, ceea ce influențează în mod direct gradul de satisfacție personală.
Anturajul ne oferă cel mai important debușeu împotriva bolilor. Barurile sunt locul predilect pentru socializare, iar alcoolul consumat în cantităţi moderate aici are rolul de a declanșa producerea endorfinelor, ceea ce contribuie la întărirea relațiilor sociale.”
7 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod