Nas înfundat

15 trucuri pentru organism care te vor face să te simţi minunat

Corpul uman este cel mai fascinant mecanism de pe Pământ. Şi ca orice alt mecanism, există anumite trucuri pentru a-l îmbunătăţi.
Iată 15 moduri simple şi eficiente care te vor ajuta să te ocupi de micile probleme fizice de zi cu zi:

Cum tratezi gâdilatul în gât

Oricât de ciudat ar părea, concluzia e că o mică zgârietură pe ureche poate vindeca un gât delicat. Acest lucru se datorează faptului că stimulează nervii care provoacă spasme musculare, care la rândul lor, te vor ajuta să scapi de acest sentiment neplăcut.

Ce poţi face dacă nu auzi corespunzător

Încearcă să asculţi mai atent, dar cu urechea dreaptă. Urechea dreaptă e construită pentru a identifica mai bine vorbirea, în timp ce stânga recunoaşte tonuri muzicale şi note. Acest lucru este cauzat de diferite funcţii ale creierului.

Ce trebuie să faci dacă îţi e frică de ace

Senzaţia pe care o ai atunci când faci o injecţie nu e deloc plăcută. Există, totuşi, un truc pentru a evita durerea. Încearcă să tuşeşti atunci când se introduce acul. Cercetările arată că persoanele care tuşesc atunci simt mai puţină durere decât cei care nu o fac. Tusea determină creşterea tensiunii arteriale brusc, prin aceasta suprimând capacitatea măduvei spinării de a transmite senzaţii de durere.

Ce se întâmplă dacă mânânci 2 banane pe zi, timp de o lună

Riscul de atac de cord scade, nivelul de rezistenţă va fi mai mare, anemia va fi prevenită, iritarea la stomac va dispărea, temperatura corpului va deveni normală şi vei lupta mai uşor contra depresiei.

Cum să scapi de nasul înfundat

Specialiştii recomandă să împingi limba în cerul gurii şi să apeşi uşor cu un singur deget între sprâncene. În 20 de secunde, blocajul ar trebui să dispară.
Acest lucru se întâmplă datorită osul vomer, care trece prin pasajul nazal la gură.

Ce să faci dacă ai mâncat prea mult înainte de a merge la culcare

Acestă metodă te va ajuta să scapi de arsurile la stomac: pur şi simpşi aşază-te pe partea stângă. Astfel, stomacul va fi mai mic decât esofagul, ceea ce face mai dificilă intrarea acidului în laringe. Dar, este recomandat să nu mergi la culcare imediat după servirea mesei, ci să aştepţi două-trei ore.

Cum să scapi de durerea de dinţi

Vizitează medicul dentist imediat! Dar, în cazul în care acest lucru nu e posibil, încearcă să scapi de durere frecând un cub de gheaţă pe opusul palmei ajutat de degetul mare şi cel arătător. Durerea va fi înjumătăţită datorită stimulării nervilor în această parte a mâinii care va provoca o anestezie uşoară.

Ce să faci când îţi curge sânge pe nas

Ia o bucată de vată şi apas-o foarte tare pe gingia superioară, chiar în spatele acelei mici liniuţe de sub nas. Sângerarea se va opri pentru că va bloca o arteră prin care curge acel sânge.
Acest truc se bazează pe acelaşi principiu ca şi aplicarea unui garou. În cazul în care sângerarea nu se opreşte după 5-10 minute, atunci trebuie să mergi la medic!

Cum să te ocupi de arsuri

Pentru a face o arsură să dispară, apasă zona afectată cu degetul. Pentru a reduce durerea, ai nevoie de apă rece.

Ce să faci când eşti foarte nervos

Specialiştii sugerează să sufli spre degetul mare, care are propriul puls. Prin încetinirea pulsului de la divelul acestui deget, poţi calma ritmul cardiac. Atunci când sufli, acesta se răceşte şi încetineşte ritmul cardiac. Acest truc te va face să inhalezi mai adânc şi, de asemenea, are un efect sedativ.

Cum scapi de senzaţia de creier îngheţat

Pentru a scăpa de această senzaţie, apasă cu limba cerul gurii acoperind cât mai mult posibil din ea.

Ce poţi face când ai mâinile amorţite

Pentru a scăpa de această senzaţie, trebuie să dai doar din cap. Amorţirea apare din cauza rigidităţii nervilor. Mănunchiurile de nervi care sunt responsable pentru transmiterea semnalelor de la mână la creier trec prin gât.
Întinzându-ţi bine gâtul, ar trebui să scapi de amorţeală.

Cum să adormi mai repede

Când te trezeşti dimineaţa, imediat trebuie să cobori din pat şi să nu te mai întorci acolo. Acest lucru îţi va ajuta organismul să asocieze subconştient patul cu somnul. Păstrează această regulă şi în cele din urmă vei învăţa să adormi imediat ce pui capul pe pernă.

Cum să memorezi ceva rapid

Specialiştii sugerează că repetarea unui text de câteva ori înainte de culcare te va ajuta să îl memorezi. În timpul somnului, creierul pune toate informaţiile pe care le-ai absorbit în timpul zilei într-o ordine logică şi pune o parte din ea în memoria pe termen lung.

Cum să opreşti durerea din partea stânga a corpului atunci când alergi

Această senzaţie de furnicături dureroase este cauzată de presiunea asupra ficatului. Vestea bună e că aceasta poate fi uşor evitată dacă expiri atunci când piciorul stâng atinge solul.

Cum să te scufunzi mai adânc

Dacă simţi că nu ai suficient aer atunci când te bagi cu capul sub apă, trebuie să încerci această metodă. Fă o serie de respiraţii scurte şi rapide înainte de a te scufunda.
În acest fel, vei fi capabil să îţi ţii respiraţia cu un plus de 10 secunde. Hiperventilarea plămânilor în acest fel va face creierul să creadă că există sufiecient oxigen în corp.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod