Ce înseamnă când găsești două gălbenușuri într-un ou

Sunt șanse destul de mici să găsești două gălbenușuri într-un ou. Ca în cazul multor alte evenimente neobișnuite din natură, oamenii au creat multe superstiții cu privire la ouăle cu două gălbenușuri. Acestea sunt o referință destul de evidentă la fertilitate, așa că majoritatea acestor superstiții au legătură cu reproducerea și averea.
Care este motivul pentru care găsești două gălbenușuri într-un ou?

Cea mai cunoscută superstiție legată de două gălbenușuri într-un ou este că vei rămâne însărcinată, poate chiar cu gemeni. Superstiția se răsfrânge și asupra persoanelor pe care le cunoști. În tradiția Wiccan, gălbenușul dublu este cunoscut ca un semn de noroc. Iar conform credințelor norvegiene antice, un ou cu două gălbenușuri înseamnă că cineva din familia ta este pe cale de a trece pe cealaltă lume.

De ce apar ouăle cu două gălbenușuri?

Acestea apar atunci când găina ovulează de două ori în succesiune rapidă.
Gălbenușul (ovocit în acest punct) este eliberat în oviduct (tubul uterin al găinii) înainte ca gălbenușul anterior să aibă șansa de a se desprinde. Așa că se formează o singură coajă în jurul celor două gălbenușuri. Gălbenușul dublu apare de obicei de la găinile tinere cu un sistem reproducător imatur, a cărui sincronizare nu a fost perfecționată. Poate fi, de asemenea, o trăsătură ereditară la găinile mai mari.

Există și ouă cu gălbenușuri triple și cvadruple, deși sunt întâlnite mai rar, iar recordul de gălbenușuri dintr-un ou din lume este de nouă.


Gălbenușurile duble, deși neobișnuite, pot fi mâncate fără nicio problemă. Sunt la fel de bune în omlete și pot fi folosite la fel ca un ou normal în majoritatea rețetelor. S-ar putea să fie nevoie să modifici anumite rețete de prăjituri dacă vrei să iasă perfect.

Pentru o perioadă lungă de timp, ouăle cu gălbenușuri duble au fost considerate oile negre ale ouălor. În momentul în care ouăle sunt procesate, trec printr-un proces de luminare, când sunt examinate sub o lumină specială și verificate de defecte.
Ouăle cu gălbenușuri duble erau scoase și nu erau vândute împreună cu ouăle normale. Dar, în ultima vreme, se bucură de o popularitate crescută. Gălbenușurile duble reprezintă o sursă suplimentară de proteine.

Deci nu îți face griji, ouăle cu două gălbenușuri nu sunt defecte și nu trebuie evitate. Iar superstițiile nu sunt adevărate, deci îți poți prepara în liniște omleta.
iulia-mirica
28 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod