Cum să înveți o limbă străină de 10 ori mai repede

Creierul uman posedă abilități extraordinare și poate face niște lucruri uimitoare. Cu toate acestea, atunci când încercăm să învățăm o nouă limbă după vârsta de 3 ani, pare prea dificilă și durează prea mult. Ce ai spune dacă ai putea urma o metodă care să te ajute să înveți o limbă străină de 10 ori mai repede?
Modalități prin care poți să înveți o limbă străină mult mai repede

1. Concentrează-te și exersează

Exersează limba pe care o înveți fără a te gândi foarte mult, însă concentrează-te. Cea mai bună modalitate de a învăța o nouă limbă este să trăiești în străinătate. Cu toate acestea, acest sfat nu este întotdeauna realist, așa că planifică-ți sesiuni pentru studiul limbii străine, ascultă emisiuni sau seriale în limba respectivă, scrie în această limbă cu orice ocazie și încearcă să gândești în acea limbă.
Alătură-te comunităților online și încearcă să găsești evenimente fizice care îți permit să comunici cu ceilalți învățând această nouă limbă.

2. Alege fluența, nu precizia


Fluența poate fi descrisă ca fiind abilitatea de a te exprima articulat. Precizia este capacitatea de a fi corect și precis, dezvoltând o comunicare fără eroare. Poți fi fluent într-o limbă fără să fii 100% exact. Vei face multe greșeli atunci când înveți o nouă limbă, însă orice greșeală îți oferă o oportunitate de învățare.

3.
Folosește dispozitive mnemonice pentru a memora noile cuvinte


Încerci să găsești o altă abordare pentru a învăța o nouă limbă? Dacă da, atunci poți acorda atenție acestei tehnici. Cu ajutorul abordării acesteia, poți învăța o nouă limbă utilizând aceeași tehnică ce a fost concepută pentru îmbunătățirea memoriei. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi:

- mnemonica aleasă ar trebui să fie memorabilă (cu cât este mai neașteptată, cu atât este mai bine);

- fă-ți o imagine în cap (conceptele abstracte sunt mult mai ușor de înțeles prin imagini vizuale);

- dispozitivul mnemonic ar trebui să fie ușor de asociat cu sensul cuvântului.

4.
Apelează la repetiție pentru a învăța mai repede


Nu mai încerca să îngrămădești toate noile cunoștințe într-un interval scurt de timp. Învață și repetă la o distanță mai mare de timp. Prin această repetiție distanțată învățarea unei noi limbi devine mai rapidă (în mod ironic), iar creșterea intervalului de timp te ajută să revizuiești ulterior informațile învățate anterior.

Ce limbă străină ți-ar plăcea să înveți mai repede?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod