Lucruri pe care nu le știai despre avioane

Avioanele s-au schimbat foarte mult de când au fost inventate. Cu progresele continue din domeniul tehnologiei aerospațiale, este greu să ții pasul cu toate lucrurile uimitoare pe care avioanele din zilele noastre sunt capabile să le facă.
Mai jos, poți descoperi câteva lucruri pe care nu le știai despre avioane. Iată despre ce este vorba!

Ce nu știai despre avioane până acum


Avioanele sunt proiectate să reziste la fulgere

Avioanele sunt proiectate pentru a fi lovite de fulgere și sunt lovite chiar în mod regulat. Este estimat că fiecare aeronavă este lovită de fulger o dată pe an sau o dată la fiecare 1000 de ore de zbor. Cu toate acestea, fulgerele nu au mai făcut un avion să se prăbușească din 1963, datorită ingineriei care permite ca încărcătura electrică a unui fulger să treacă prin avion fără a produce avarii.

Nu există cel mai sigur loc din avion

Cu toate că un studiu realizat de publicația TIME a descoperit că scaunele din mijlocul avionului au cea mai mică rată a mortalității într-un accident, specialiștii din industrie declară că nu există un loc mai sigur decât altul în avion.
Cercetările celor de la TIME au arătat că locurile din a treia parte a avionului au avut o rată a mortalității de 32%, cele din față de 38%, iar cele din mijloc de 39%. Cu toate acestea, există atât de multe variabile în joc, încât este imposibil să știi unde trebuie să stai pentru a supraviețui unui accident.

Unele avioane au dormitoare secrete pentru echipajul de zbor

În cazul zborurilor pe distanțe lungi, echipajul de cabină poate lucra timp de 16 ore. Pentru a combate oboseala, unele avioane sunt echipate cu camere mici, în care echipajul de zbor poate dormi puțin.
În mod obișnuit, dormitoarele sunt accesate printr-o scară ascunsă, care duce până la o cameră mică, cu 6-10 paturi și o baie.

Nu e nevoie de ambele motoare pentru a zbura

Ideea unui motor care scoate zgomote în timpul zborului deasupra unei ape te poate speria, însă avioanele sunt proiectate și testate pentru astfel de situații. Majoritatea avioanelor pot zbura pentru 330 de minute cu un singur motor.

Există scrumiere în băile din avion


Cu toate că fumatul în avion este interzis, companiile aeriene sunt cunștiente că există posibilitatea ca un fumător să aprindă țigară în avion.
Speranța este ca persoana care va încălca politica de fumat va face acest lucru în spațiul relativ limitat al băii și va arunca un chiștoc într-un loc sigur, nu în gunoi, existând riscul de a provoca un incendiu.
iulia-mirica
19 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod