Recomandare! 5 piese la teatrul Nottara

Recomandare! 5 piese de teatru pe care să nu le ratezi

Cum vă place să vă petreceți serile? Ce-ați spune dacă vă invit la teatru? Fie că vorbim de comedii sau de piese clasice, teatrul nu se va demoda niciodată, este locul ideal pentru o seară la fel de ideală.
Am selectat pentru voi 5 piese de teatru, toate venind cu recomandările mele călduroase:

Cumetrele – Michel Tremblay

„Cumetrele” este o comedie delicios de umană, ce surprinde fibra invidiei în sânul societății feminine, burgheze, din Canada secolului al XX-lea. Piesa gravitează în jurul moravurilor și prejudecăților, slăbindu-le rigiditatea structurii și evidențiindu-le traumele ascunse, încolțite în sufletele atinse de pizmă. Se petrece în bucătărie și se strigă: Bingo!
Replica preferată:
„În viață trebuie să ne simțim bine, chiar dacă ne vor prinde până la urmă”

Hamlet în sos picant – Aldo Nicolaj

Regia acestei piese îi aparține lui Alexandru Jitea, datorită programului „Actor și regizor”, program ce urmărește să inverseze rolurile, experimental.
Parodia savuroasă „Hamlet în sos picant” este văzută prin ochii angajaților de la bucătărie. Binecunoscuta tragedie este amestecată, gătită și condimentată până când „A fi sau a nu fi” ajunge „A mânca sau a nu mânca”, amuzând spectatorii aflați în sala George Constantin a teatrului Nottara.

Ultimul Don Juan – Neil Simon

În această piesă îl veți regăsi pe actorul Bebe Cotimanis într-un rol jucat magistral. Te vor amuza și te vor pune pe gânduri peripețiile patronului de restaurant pescăresc, aflat la o vârstă respectabilă, pornit să-și facă o amantă. Sau mai multe.
Crize existențiale, tragice și comice, alegeri nefericite și replici geniale, printre care:
„Suntem în criză de timp și tu-mi reciți poeme pescărești. Mi se pare trist și totodată tulburător”

Trei nopți cu Madox – de Matei Vișniec

Vă invit să vedeți piesa „Trei Nopți cu Madox”, scrisă de Matei Vișniec, marele nostru dramaturg contemporan. Cine este Madox? Aceasta este întrebarea fără răspuns. Un personaj care umblă noaptea cu un borcan cu muște? Un mincinos? Un bărbat onorabil? Madox-mirajul dă viață unui cadru suprarealist pus magic în scenă de regizorul Mihai Lungeanu.

Vizitatorul – Éric-Emmanuel Schmitt

Într-o noapte tulburătoare, în Viena, vestitul psihanalist Sigmund Freud primește o vizită neașteptată, foarte bizară.
Vizitatorul inițiază o serie de revelații în care omul este confruntat cu tema credinței. Viziune onirică? Epifanie? Ce e omul fără Dumnezeu? – te întrebi la sfârșitul acestei piese complexe, profunde. Merită văzută această transpunere scenică a lucrării binecunoscutului scriitor Eric Emmanuel Schmitt!
Ce piesă de teatru ați văzut ultima dată?

Autor: Natașa Alina Culea

Cine sunt? Uneori mi se pare că știu, dar viața mă învață că nicicând nu vei ști totul despre tine și că fiecare zi este o nouă șansă să fii mai bun decât ai fost ieri.

Altfel, sunt scriitoare, am scris șase cărți și lucrez la cel de-al șaptelea roman, sunt editor de carte, vegetariană, iubitoare de oameni, animale, natură și artă – în toate formele ei.
Ce îmi doresc? Să fim mai buni, mai fericiți și să rămânem frumoși! Scriu și AICI pe blogul meu.
 
Sunt scriitoare, am scris șase cărți și lucrez la cel de-al șaptelea roman, sunt editor de carte, vegetariană, iubitoare de oameni, animale, natură și artă – în toate formele ei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod