Cum a reacționat Regina Angliei când soția lui Charles de Gaulle a spus din greșeală cuvântul „penis“ la un dineu oficial

În anii '60, Regina Elisabeta a II-a l-a primit la Palatul Buckingham pe Charles de Gaulle. Când soția președintelui francez a pronunțat din greșeală cuvântul „penis“, suverana și-a dovedit simțul umorului.

Un episod amuzant, dezvăluit recent, demonstrează că suverana Marii Britanii are o spontaneitate ieșită din comun. Pe 4 și 5 aprilie 1960, Regina i-a primit în vizită oficială pe fostul președinte al Franței, Charles de Gaulle și soția acestuia, Yvonne de Gaulle.

Jurnalistul englez Adam Helliker a povestit recent că, în timpul dineului, un invitat a întrebat-o pe doamna de Gaulle ce își dorește cel mai mult după ce se va retrage din viața publică, moment care era iminent. Prima Doamnă a Franței nu era o vorbitoare de engleză, așa că, pregătindu-și cu mare atenție răspunsul, a zis, spre stupoarea tuturor: "A penis" ("Un penis").

O liniște apăsătoare s-a lăsat imediat în sală, dar șocul a durat doar două secunde, până când a intervenit Regina și a salvat situația: "Ah, happiness" ("Ah, fericire"), a spus Elisabeta a II-a. Asta a vrut să spună, de fapt, doamna de Gaulle, dar cum francezii nu-l pronunță pe "h", ceea ce a rostit ea a fost cu totul altceva.

Cu o simplă asociere fonetică, Regina a dat o notă amuzantă acestei gafe, iar episodul s-a transformat într-o anecdotă.

Se spune că această întâmplare a rămas una dintre poveștile preferate ale Prințului Philip, relatează Daily Mail.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod