De ce nu a purtat Kate Middleton rochie neagră la Premiile BAFTA 2018

Ducesa de Cambridge nu s-a alăturat mişcării „Time's Up” la gala premiilor BAFTA, care are loc duminică, la Londra. Ea a purtat o rochie verde.

Kate Middleton a riscat să devină ţinta tuturor criticilor după gala premiilor Academiei britanice de film, la care aproape toate actriţele au venit îmbrăcate în negru, în semn de susţinere a mişcării „Time's Up” care militează împotriva abuzurilor sexuale şi a discriminării femeilor.

Spre deosebire de vedetele care ales ţinute de culoare neagră, ducesa, care la 36 de ani este însărcinată cu al treilea copil, a preferat să poarte o rochie vaporoasă, de culoare verde închis, semnată de Jenny Packham.

Ea și-a completat ținuta cu un colier de smaralde şi o geantă plic neagră. Kate Middleton poartă de regulă creații ale designerului britanic Jenny Packham, cunoscută pentru rochiile de seară şi cele de mireasă.

Cu câteva săptămâni înaintea acestui eveniment au apărut mai multe speculații cu privire la vestimentația ducesei, după ce profesioniștii din industria filmului au făcut apel la invitați să poarte negru, în semn de susţinere a mişcării „Time's Up”.

Aproape fiecare actriță a purtat negru, inclusiv vedete precum Angelina Jolie, Jennifer Lawrence și Margot Robbie, astfel că alegerea diferită a ducesei a ieșit în evidență.


Există, însă, un motiv pentru care Kate Middleton nu a purtat negru la Premiile Bafta 2018: protocolul Casei Regale a Marii Britanii obligă la evitarea oricărei implicări sau asocieri în chestiuni sociale sau politice controversate; speculațiile potrivit cărora Kate ar fi urmat să poarte o ținută care să includă și negrul astfel încât să nu încalce protocolul regal nu au avut acoperire.

Palatul Kensington a refuzat să comenteze dacă geanta și colierul de culoare neagră reprezintă un mod de susținere a mișcării împotriva inegalității dintre sexe și a abuzurilor sexuale.

19 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod