Drama prin care trece Shannen Doherty: Ce șanse de vindecare mai are vedeta bolnavă de cancer în stadiul 4

Shannen Doherty a dezvăluit marți că suferă de cancer în stadiul 4, la trei ani după ce a terminat tratamentul și a fost declarată vindecată. Din păcate, opțiunile ei sunt foarte restrânse.
E un moment teribil pentru Shannen Doherty. Timp de aproape trei ani a trăit cu speranța că a învins cancerul și că viața ei va reintra în normal. Acum boala s-a întors.

Apariția sa, marți, la emisiunea "Good Morning America", difuzată de postul american de televiziune ABC, a produs multă emoție. Shannen a povestit cu ochii în lacrimi că de aproximativ un an se luptă din nou cu cancerul.

Actrița în vârstă de 48 de ani a fost diagnosticată prima dată cu cancer de sân în 2015. După doi ani de tratament, boala a intrat în remisie. Ea a aflat la începutul anului trecut că este din nou bolnavă, dar a ales să dezvăluie acest lucru acum pentru că informația apare într-un proces.

"O să apară în decurs de câteva zile sau săptămâni că am cancer în stadiul 4, cancerul s-a întors, de aceea sunt aici"
, a spus vedeta. "E o pastilă amară pe care trebuie s-o înghit. Sunt blocată. Sunt cam speriată", a adăugat, cu lacrimi în ochi.

Șanse minime


Doherty a mai dezvăluit că cel mai greu i-a fost să-i spună mamei sale, Rosa, și soțului, producătorul de film Kurt Iswarienko. "Mama este un suflet tare puternic și curajos. Așa-i și soțul meu, dar mă tem pentru el", a spus Shannen.



Din nefericire, diagnosticul pe care ea l-a primit în 2019 este foarte grav.

În stadiul 4, cancerul s-a răspândit și în alte zone ale corpului, iar șansele de supraviețuire sunt foarte mici.

"Am zile în care spun: „De ce eu?". Apoi îmi spun: <<Păi, de ce nu eu? De ce ar merita altcineva asta și eu nu. Nimeni nu merită asta>>"
, a spus actrița în emisiunea de la ABC.

Un proces oribil


În situația extremă cu care se confruntă, Shannen Doherty mai are o luptă de dus. În prezent, vedeta este implicată într-un proces cu compania de asigurări State Farm, pentru recuperarea unei sume de bani, după ce casa ei a fost afectată de un incendiu, în 2018.

Ea a decis să facă public diagnosticul pentru că documentele în care este menționată boala vor fi făcute publice în cursul procesului: "Aș prefera ca oamenii să audă de la mine. Nu vreau interpretări; nu vreau să se afle dintr-un document al instanței. Vreau să controlez narațiunea. Vreau ca oamenii să știe de la mine."

Doherty a mărturisit că repararea unora dintre stricăciunile produse de incendiu a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-a făcut în viața ei. Compania State Farm susține că i-a plătit 1,1 milioane de dolari, dar actrița consideră că i se cuvine o despăgubire mai mare.

"Casa mea a fost grav afectată. Mergi prin ea și totul miroase a fum.
Am încercat, am comunicat cu asiguratorul meu. I-am sunat, m-am tot ținut de ei, au zis că recalculează și tot recalculează. Am ajuns să dau în judecată State Farm, iar rezultatul a fost unul dintre cele mai oribile procese prin care am trecut vreodată"
, a explicat ea.

„Mai avem un pic de trăit“


Cu toate problemele ei, Shannen Doherty continuă să se gândească la proiectele profesionale. Actrița crede că serialul care a făcut-o celebră, "Beverly Hills 90210", merită să aibă o continuare după moartea fostului ei coleg, regretatul Luke Perry. Reboot-ul pregătit de Fox, în care a jucat și Doherty, a fost însă oprit anul trecut după un singur sezon.



Întâmplător, actrița a primit diagnosticul de cancer în stadiul 4 când Perry a suferit atacul cerebral care i-a fost fatal, în februarie anul trecut. "De ce nu mi s-a întâmplat mie? A fost așa de ciudat pentru mine să fiu diagnosticată și cineva care părea sănătos să se ducă înaintea mea. A fost atât de șocant și tot ce am putut face a fost să-l onorez. Și tot n-am făcut destul, după părerea mea", a spus ea.

 


Vedeta a adăugat că a dorit să demonstreze că oamenii diagnosticați cu cancer în stadiul 4 "încă mai au de trăit".

"Viața noastră nu se termină când primim diagnosticul. Mai avem un pic de trăit", a încercat actrița să-și păstreze un dram de optimism.

Shannen a mai spus că singurul coleg cu care a vorbit despre boala sa este Brian Austin Green, soțul actriței Megan Fox, cel care a ajutat-o să treacă peste șocul diagnosticului și peste moartea lui Perry. "Am avut clipe de anxietate. Brian a fost singurul din grupul de oameni cu care am vorbit imediat. Mă suna mereu și-mi zicea: <<Orice s-ar întâmpla, o să fiu lângă tine>>", a povestit ea.

Cum vrea să fie pomenită


Doherty speră că procesul cu State Farm va fi unul dintre lucrurile pentru care ea va rămâne în amintirea oamenilor, relatează Daily Mail. "Cred că lucrul pe care vreau să-l fac cel mai mult acum este să am un impact. Aș putea să pun capăt acestui proces și să spun că e destul, că marile corporații îi pun pe oameni la pământ. Dar nu este corect și mă ridic pentru noi toți, vreau să fiu pomenită pentru ceva mai mare decât mine."

Actriţa a fost diagnosticată cu cancer de sân în februarie 2016. Analizele au indicat că tumorile s-au răspândit în sistemul limfatic, iar în mai 2016 a suferit o operație de mastectomie la un sân. Ea a urmat şedinţele de chimioterapie şi radioterapie, dar a apelat și la abordări neconvenţionale.



Pe parcursul întregii sale lupte cu cancerul, Shannen Doherty a continuat să-și țină fanii la curent cu pașii pe care îi făcea, cu senzațiile și noutățile pe care le avea, fără niciun secret, pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă mai bine prin ce trec bolnavii de cancer.



În ianuarie 2017, Shannen Doherty mărturisea, într-o postare pe Instagram, că tratamentul este chinuitor, dar nu se dă bătută. "Radiaţiile sunt istovitoare. Intră în tine şi uneori abia mai poţi să ţii ochii deschişi. Puteţi vedea cât de obosită sunt, dar încă mă mişc! Orice mişcare este bună în timpul tratamentului, nu doar pentru corp, ci şi pentru minte", a scris ea.

Shannen Doherty a devenit celebră graţie rolurilor Brenda Walsh din serialul "Beverly Hills, 90210" şi Prue Halliwell din serialul "Farmece/ Charmed".

Actriţa s-a căsătorit cu fotograful Kurt Iswarienko în 2011. Acesta este cel de-al treilea mariaj al vedetei americane, care a mai fost căsătorită de două ori, cu Rick Salomon şi Ashley Hamilton, ambele mariaje durând însă mai puţin de un an.


Foto: Daily Mail, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod