Freddie Mercury, cel mai mare cântăreț din toate timpurile

Solistul trupei Queen merită coroana de rege al muzicii. Știința a demonstrat că Freddie este cel mai mare cântăreț din istorie.

De la Louis Armstrong și Freed Astaire până la Elvis Presley, Johnny Cash și Michael Jackson, muzica ne-a oferit o mulțime de voci superbe care continuă să ne încânte. Dar tot timpul lumea s-a întrebat care este cea mai bună dintre toate și, desigur, răspunsurile nu puteau fi decât împărțite și subiective.

Fiecare cântăreț mare are o voce unică, însă cea a liderului trupei Queen se dovedește cea mai bună. Mercury își folosea corzile vocale cu un talent unic și au existat tot felul de teorii despre capacitatea lui uimitoare de a scoate sunetele divine cu care a cucerit întrega lume.

Experții au lămurit acum dezbaterea despre cea mai bună voce din istoria muzicii.

Un grup de cercetători din Austria, Cehia și Suedia a realizat un studiu, prezentat de publicația Logopedics Phoniatrics Vocology, și a descoperit câteva lucruri surprinzătoare despre legendarul solist al trupei Queen. Deși mulți considerau că Mercury avea voce de tenor, analiza a șase interviuri pe care el le-a acordat a dezvăluit că el vorbea cu o frecvență medie a sunetului de 117.3 Hz, întâlnită de regulă în cazul celor cu voce de bariton.

Această descoperire, combinată cu "dovada amuzantă" a faptului că Freddie a refuzat cândva să cânte într-un duet de operă, gândindu-se că fanii lui nu i-ar recunoaște vocea cu un timbru baritonal jos, i-a făcut pe cercetători să considere că Mercury era atât de talentat încât putea ieși din "raza sa de acțiune", folosindu-se de calitățile unui bariton.
Cu alte cuvinte, el a împins mai departe limitele vocii sale și a făcut-o într-un mod sclipitor, care a fermecat generații la rând, scrie Unilad.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod