Hollywood a pierdut încă o stea: Doris Day a murit la 97 de ani

Actriţa şi cântăreaţa americană Doris Day, o legendă a Hollywood-ului anilor 1960, a murit luni, la vârsta de 97 de ani, din cauza unei pneumonii.
Vestea morţii actriței a fost anunțată de reprezentanţii Doris Day Animal Foundation, pe care a înfiinţat-o în California, relatează Daily Mail.

Doris Mary Ann Kappelhoff, una dintre cele mai prolifice actriţe și totodată un simbol al Hollywood-ului anilor 1960, s-a născut în 1922, iar, în anii 1930, a devenit atrasă de musical şi dans. Ea a renunțat la cariera de dansatoare după ce a suferit un accident grav la picioare, maşina în care se afla fiind lovită de un tren. În timp ce se recupera după accident, a urmat cursuri muzicale, iar astfel a ajuns şi să joace în filme.
În 1959, a jucat în "Pillow Talk", iar, în 1963, în "Move Over, Darling" şi în "The Thrill of it All".

Doris Day a jucat în mai multe filme de succes, dar a pus punct carierei pe când avea 50 de ani, devenind activistă pentru drepturile animalelor.

În 2008, ea a primit premiul Grammy pentru întreaga activitate, iar, pe parcursul carierei sale de cântăreaţă, trei dintre hiturile sale - "Sentimental Journey", "Secret Love" şi "Que Sera Sera" - au fost incluse în Grammy Hall of Fame.
"Secret Love" şi "Que Sera Sera" au fost recompensate şi cu premii Oscar pentru cel mai bun cântec în anii 1950.

Doris Day a primit două stele pe Hollywood Walk of Fame, una pentru cariera în film şi una pentru activitatea muzicală.

În 2004, a primit Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincţie civilă acordată de preşedinţia americană, pentru munca sa în domeniul apărării drepturilor animalelor, dar a lipsit de la gală pentru că se temea de călătoriile cu avionul.
Din același motiv a refuzat un Oscar onorific şi un premiu din partea Kennedy Center Honors.

Când cel de-al treilea soţ al său, producătorul de film Martin Melcher, a murit, în 1968, Day a aflat că acesta şi partenerul lui de afaceri, Jerome Bernard Rosenthal, i-au furat mare parte din veniturile realizate timp de 17 ani. Ea a primit despăgubiri în urma unui proces, dar a şi aflat că soţul ei încheiase un contract înainte ca el să moară, potrivit căruia ea urma să apară în serialul TV "The Doris Day Show", care a şi fost difuzat, între anii 1968 - 1973.

La finalul show-ului, Doris Day s-a retras din lumina reflectoarelor.
Ea a înfiinţat Doris Day Animal League, apoi Doris Day Animal Foundation. Mare iubitoare de cai, Doris Day a înfiinţat un centru pentru salvarea animalelor în statul Texas.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod