Hrana vie, secretul unei forme fizice de invidiat: Cum a scăpat Elle Macpherson de extenuare

Supermodelul în vârstă de 54 de ani a vorbit despre regimul alimentar care a ajutat-o să scape de oboseala cronică.

La 54 de ani, întruchipează acum imaginea unui stil sănătos de viață, bazat pe un regim alimentar cât mai pur și pe multă mișcare. Chiar și un supermodel de talia australiencei se poate însă confrunta cu senzația sufocantă a oboselii cronice.

Elle Macpherson atrage atenția că orice femeie poate ajunge la extenuare și are nevoie de un supliment de energie. În rubrica de sănătate în care scrie lunar pentru publicația Get The Gloss, ea dezvăluie alimentele care au ajutat-o să scape de oboseală și și să se mențină în formă după ce a trecut de pragul celor 50 de ani. "Acum câțiva ani, mă simțeam dărâmată, deși credeam că am un stil de viață sănătos și foloseam o gamă largă de suplimente sintetice", a explicat ea.

După ce s-a consultat cu nutriționistul său, Dr Simone Laubscher, Elle a înțeles că trebuia să introducă în dieta zilnică mai multe proteine naturale vegetale, întrucât, femeile au, în medie, un necesar zilnic de 65 de grame de astfel de elemente nutritive.

"Dacă includ proteine vegetale curate în fiecare masă, mă simt sătulă mai mult timp. Am o dietă vegană cuprinzătoare și consum un shake de proteine din plante la micul dejun ca energizant sau atunci când simt că nivelul de energie este scăzut", a scris Elle.

Supermodelul nu a pierdut ocazia de a lăuda beneficiile shake-ului de proteine vegetale Welleco din gama sa de produse bio, despre care spune că nu conține hormoni dăunători pentru organism și îi împrospătează energia. Când simte că pofta de dulciuri îi dă târcoale, vedeta consumă o pudră de proteine cu ciocolată peruană.

Luna trecută, Macpherson a detaliat în emisiunea "Megyn Kelly Today" întreaga sa rutină care a transformat-o fizic și a făcut-o să arate mai bine ca niciodată la 50 de ani, după ce în urmă cu patru ani a fost pe punctul de a-și pierde frumusețea. "Când am împlinit 50 de ani, nu mă simțeam foarte bine și nu arătam grozav", a mărturisit ea, explicând că avea probleme cu pielea, părul și cu greutatea.


Vedeta a început atunci să consume cu precădere alimente întregi, precum nucile, seminţele, fructe şi legume, verdeţuri şi a renunţat la exerciţiile fizice intense în favoarea activităţilor mai puţin solicitante - bicicletă, yoga şi înot. "În multe moduri, sunt mai în formă acum", a scris ea.

În urma discuțiilor cu nutriționistul, supermodelul a adoptat o dietă alcalină, a renunțat la alcool și mănâncă preponderent legume și fructe, de preferință crude sau cel mult fierte sau coapte. "Ador semințele și nucile sau alunele. Nu mănânc carne, pește și pui. Dar dacă merg în vizită la prieteni, mănânc ce pregătesc ei", a explicat Elle.

Vara, Macpherson își pregătește pentru micul dejun un fel de cremă de ciocolată din băutura ei din plante Super Elixir, pudră de proteine cu ciocolată, o jumătate de avocado, spanac proaspăt și apă filtrată, relatează Daily Mail.
"Acest mic dejun este bun pentru creșterea energiei și pentru pregătirea cu probiotice a digestiei, dar și pentru menținerea unui PH echilibrat, ceea ce înseamnă că sunt sănătoasă pe dinăuntru și pe dinafară", a scris ea.

Anterior, într-un interviu pentru revista Glossy, vedeta a mărturisit că uneori își permite să se abată de la obiceiurile sale: "Dacă mi-e poftă de ceva bun, mănânc un ou ochi făcut în ulei de floarea soarelui, o felie de pâine de secară, terci de ovăz cu agave sau lapte de migdale cu chia."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod