Impactul demisiei lui Sârbu asupra carierei Andreei Esca. Pleacă vedeta de la Pro TV?

Site-urile de ştiri din România anunţau, miercuri la prânz, că Adrian Sârbu, preşedinte şi manager al companiei CME, care deţine PRO TV şi alte televiziuni din şase ţări, şi-a anunţat demisia.
Primele zvonuri că Adrian Sârbu ar urma să plece de la Pro TV au apărut în toamna anului 2012. Atunci, anumite site-uri îl dădeau plecat ca sigur la Digi, acolo unde se spunea că ar urma să ajungă mai multe vedete, printre care şi Andreea Esca. „Tocmai am citit pe bloguri că Adrian Sârbu, Costi Mocanu, Felix Draghici şi eu vom lucra la o altă televiziune. Dacă a fost cumva o glumă, a fost una proastă! Singurul loc în care mă voi vedea în curând cu domnii mai sus menţionaţi este petrecerea de sărbătorire a 17 ani de PRO TV“, spunea pe Facebook, în luna noiembrie a anului trecut, Andreea Esca.

Acum, la aproape un an de zile de la apariţia acestor zvonuri, Sârbu anunţă că părăseşte trustul Media Pro, iar gurile rele afirmă din nou că acesta va lua după el toate vedetele de la Pro TV. Potrivit unor cârcotaşi, în cazul în care Adrian Sârbu îşi va face o nouă televiziune, prima celebritate care va fi lângă fostul şef de la Pro TV este Andreea Esca, simbolul televiziunii din Pache Protopopescu şi totodată o prietenă foarte bună de-a lui Sârbu.
Chiar dacă acum Andreea Esca nici nu a confirmat, nici nu a infirmat zvonurile, este posibil ca, pentru cel puţin un an de zile, vedeta să mai rămână la Pro TV.

Demisia lui Adrian Sârbu vine totuşi într-un moment în care nimeni nu mai credea că acest lucru este posibil. În luna aprilie a acestui an, boss-ul de la Pro TV îşi prelungise cu trei ani de zile contractul care urma să expire la 1 ianuarie 2014, salariul său fiind de 1,8 milioane de dolari. Atunci când şi-a prelungit contractul, Adrian Sârbu a semnat o clauză care spune că dacă înainte de 31 decembrie 2016 este dat afară, va primi între 3,6 și 5,4 milioane de euro despăgubiri. Totodată, conform acelorași clauze, dacă CME rupe contractul mai devreme, Adrian Sârbu va fi numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual.

Condiţiile demisiei


Pagina de Media a anunţat miercuri şi care au fost condiţiile înțelegerii în cazul demisiei lui Adrian Sârbu de la șefia CME. Acestea sunt următoarele:

- Adrian Sârbu își va încasa salariul său anual de 1,8 milioane de dolari până la 1 ianuarie 2014, în aceleași condiții ca și până acum.

- Sârbu trebuie să ajute la conducerea companiei și să-i susțină pe cei care se vor ocupa de conducere, până la data de 1 ianuarie 2014.

- Adrian Sârbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari.
Plata va fi făcută  în coroane cehești, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sârbu își va primi banii la două săptămâni după ce vor fi încheiate toate formalitățile cu CME.

- Compania se obligă să nu facă afirmații denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmații făcute de către angajați. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaților prin declarații, să nu divulge secrete și informații confidențiale legate de business-ul, finanțele și alte înțelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informații au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari.

- De la data acestei înțelegeri și până la terminarea cotractului, Adrian Sârbu va continua să folosească birourile companiei din Praga și din București.

- Adrian Sârbu va fi primul întrebat și va avea drept de preempțiune în cazul în care CME decide să vândă participații la companiile din România, până la 31 decembrie 2015.
Înțelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment și Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.

- Acordul prevede că CME va investi până la trei milioane de dolari într-un business de content pe care Adrian Sârbu ar urma să îl lanseze după terminarea contractului.

- În primul an, Sârbu trebuie să înștiințeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conținut.

- Adrian Sârbu se angajează ca până la finele anului să predea companiei toate informațiile confidențiale, cărți, documente, laptopuri, cărți de credit, chei, parole și orice alte lucruri care aparțin companiei.
23 August 2013
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eclair pe 23 Aug 2013, 14:54
    sa moara si capra...

    De cand lumea si pamantul, viata ii iubeste pe invingatori....stau si ma intreb ce calitate au unii pentru a face conturile unor societati si mai ales de a discuta de ce considera ca trebuie sa pleteasca anumite compensatii. Sume jignitoare...cine hotaraste pe banii altora ce trebuie sa plateasca si ce nu...Atata timp cat nu vom intelege, noi romanii sa ne vedem fiecare de treaba noastra o sa ramanem tributari vesnicei invidii si neputinte de a vedea dincolo de lamantari neconstructive. Oamenii sunt abitudinari, se lamenteaza ca nu sunt platiti cum ar merita (apropos, cine stabileste meritul?), dar nu fac nimic ca sa-si schimbe viata.

    0
    0

  • liana pe 23 Aug 2013, 12:32
    so true

    E atat de adevarat tot comentariul dvs, d-le botezatu si, din pacate, totul ramane la nivel de constatare, toate comentariile noastre, revoltele si observatiile exprimate aici si peste tot. "Cainii latra, apa trece....."

    1
    1

  • botezatu pe 23 Aug 2013, 09:36
    plecare Sarbu PRO TV

    parerea mea ca aceste sume imense de dolari sunt jignitoare pentru orice roman care doreste sa munceasca in Romania , este incredibil ca pentru o activitate desfasurata sa fii platit cu aceste sume uriase , nu contest prestatia personala si rolul pe care il are in PRO TV dar si alti muncesc si nu vor ajunge toata viata la asemenea sume de dolari , credeti-ma ca sunt persoane super inteligente cu profesi deosebite si nu ajung sa fie rasplatita mun ca nici cu un sfert din ce are d-l pe luna

    8
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod