Mariah Carey e bolnavă: Vedeta suferă de tulburare bipolară

Cântăreaţa americană a anunţat că suferă de tulburare bipolară. Afecţiunea i-a fost diagnosticată în 2001.

Mariah Carey a dezvăluit într-un interviu pentru People că suferă de tulburare bipolară, afecţiune ce duce la schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe la episoade maniacale. Ea a spus că urmează în prezent o terapie în cadrul căreia i-au fost prescrise medicamente contra tulburării bipolare de tip 2.

Cântăreaţa a crezut iniţial că suferea de "o insomnie normală", întrucât nu putea să doarmă deoarece nu făcea altceva decât "muncă, muncă şi iar muncă".

Vedeta a mai spus că era "nervoasă şi se temea constant că îi va dezamăgi pe oameni". Abia mult mai târziu, Mariah Carey a aflat că suferea "de un anumit tip de manie".

Deşi a fost diagnosticată în urmă cu 17 ani, când a fost spitalizată după o cădere nervoasă severă, Mariah Carey a spus că mult timp a trăit într-o stare de negare. "În cele din urmă, m-aş fi izbit de un zid. Bănuiesc că episoadele mele depresive erau caracterizate prin faptul că avea un nivel foarte scăzut de energie.
Mă simţeam foarte singură şi eram tristă - chiar vinovată pentru că nu făceam ceea ce trebuia să fac pentru dezvoltarea carierei mele"
, a spus vedeta în interviul acordat revistei People.

Sindromul maniaco-depresiv, cunoscut şi sub denumirea de tulburare bipolară, se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului.
Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Aprilie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod