Notițele despre secretul fericirii ale lui Einstein au fost descoperite după 95 de ani

Cunoscutul fizician Albert Einstein nu s-a făcut recunoscut doar pentru mintea sa strălucitoare când vine vorba de știință.
Aceasta a împărtășit și înțelepciunea sa, mai ales în ceea ce privește secretul fericirii. Au fost descoperite notițele sale după 95 de ani. Iată ce conțin acestea!

Care este secretul fericirii conform notițelor lui Einstein?


Două notițe care au fost scrise de Albert Einstein în 1922 au fost descoperite decent. Prezentate de către un vânzător din Hamberg, care a ales să rămână anonim, acestea prezintă cuvinte simple după care să te ghidezi în viață, dar care sunt relevante chiar și astăzi, 95 de ani mai târziu. 

"Dacă vrei să trăiești o viață fericită, leagă-te de un scop, nu de oameni sau de lucruri."

În timpul unui turneu de lectură în Japonia, Einstein a rămas la hotelul Imperial din Tokyo, unde a venit un curier pentru a-i aduce un mesaj.
Einstein nu a vrut să lase curierul să plece fără a-i oferi ceva, însă obiceiurile locale japoneze îi interziceau curierului să accepte bani sau cadouri. În locul banilor, Einstein a decis să îi scrie curierului un mesaj, chiar înainte de a primi Premiul Nobel pentru fizică și de a deveni cunoscut chiar și în afara comunității științifice. Einstein a scris ambele notițe în limba germană. Acestea sunt:

"O viață liniștită și modestă aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului însoțită de tulburări constante."

"Unde există voință, există o cale."

Einstein a semnat notițele, a scris data și a dezvăluit locația sa din capitala Japoniei.
Potrivit persoanei care a vândut notițele, Einstein i-a spus curierului că, dacă are noroc, aceste mesaje pe hârtie vor deveni mai valoroase decât un bacșiș normal. Au fost vândute pe 25 octombrie, la o casă de licitație din Ierusalim și au fost însoțite de alte două scrisori pe care Einstein le-a scris în anii următori.
iulia-mirica
11 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod