Totul despre sex şi politică: Cynthia Nixon va candida pentru postul de guvernator al statului New York

Interpreta avocatei Miranda Hobbes din serialul "Totul despre sex" şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de guvernator al statului New York.

Cynthia Nixon şi-a făcut publică intenţia luni, alegerile urmând să aibă loc pe 6 noiembrie. "Iubesc New York-ul şi astăzi mi-am anunţat candidatura pentru guvernator", a spus ea.

Actriţa în vârstă de 51 de ani va deveni adversara politică a democratului Andrew Cuomo, actualul deţinător al funcţiei, relatează cotidianul britanic The Guardian.
 
Ea a lansat un videoclip în care vorbeşte despre inegalitate şi nevoia unei reforme în educaţie - Nixon fiind o cunoscută activistă în domeniul educaţiei în New York.



"Sunt mândră că am absolvit o şcoală publică şi sunt şi mai mândră că şi copiii mei merg la o şcoală publică"
, spune ea în clipul de promovare. "Mi s-au oferit şanse pe care copiii newyorkezi de astăzi nu le au. Liderii noştri ne dezamăgesc. Suntem acum cel mai inegal stat din ţară, cu bogăţii uriaşe dar şi sărăcie extremă".

Actriţa apare în acest clip alături de partenera sa de viaţă, activista americană Christine Marinoni, cu care s-a căsătorit în 2012, şi de cei trei copii ai ei, şi explică faptul că nu mai suportă "politicienii mai preocupaţi de titlurile din ziare şi de puterea lor decât de soarta" oamenilor.

Cynthia Nixon are un adversar redutabil pentru postul râvnit: Andrew Cuomo candidează pentru a treia oară ca guvernator, după ce, în 2014, a câştigat la limită în faţa candidatei Zephyr Teachout.

În prezent, doar opt dintre cei 50 de guvernatori ai statelor americane sunt femei.

Actriţa, care va deveni prima femeie şi primul reprezentant al minorităţii gay la conducerea New Yorkului, a devenit o apărătoare a educaţiei publică la începutul anilor 2000, când primarul de atunci, Michael Bloomberg, a propus reducerea bugetelor acestor instituţii de învăţământ.



Totodată, actriţa a militat pentru căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex, înainte ca instanţa supremă să aprobe această lege în 2015 şi a participat la strângerea de fonduri în campania electorală a primarului Bill de Blasio în 2014. Cynthia Nixon a luat cuvântul, în ianuarie 2017, la Marşul Femeilor şi la Congresul progresiştilor de la începutul acestui an, criticându-l puternic pe preşedintele Donald Trump.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod