Relaţie

4 reguli la care nu trebuie să renunţi niciodată dacă vrei o relaţie fericită

Viaţa ar fi mult mai simplă dacă am avea scris pe o foaie toate soluţiile problemelor cu care ne confruntăm de-a lungul vieţii.
E minunat ca ceva sau cineva să ne ajute să ieşim din situaţiile dificile pe care le întâmpinăm din când în când. Când vine vorba de dragoste, lucrurile devin şi mai complicate, de aceea iată câteva secrete care te vor ajuta să ai o relaţie armonioasă şi de durată:

Nu poţi obliga pe nimeni să te iubească


Oamenii nu sunt obligaţi să îţi răspundă pe măsura sentimentelor tale. Ar fi foarte greu să iubeşti pe cineva care te adoră dacă nu îţi place de acea persoană, nu? Trebuie să tratăm sentimentele şi alegerile celorlalţi cu respect.
Nu poţi decât să încerci să devii tu o persoană mai bună, şi abia apoi cel pe care încerci să îl cucereşti să decidă dacă meriţi să te iubească.

Dacă eşti iubit/iubită, vei simţi asta


Vei observa cu siguranţă dacă cineva te vede într-un mod diferit decât îi vede pe ceilalţi. Acea persoană va petrece mai mult timp cu tine, te va respecta şi îi va păsa de sentimentele tale, indiferent de situaţie. Dacă partenerul tău pară să nu aibă loc în viaţa lui pentru tine, e un bun motiv să reanalizezi situaţia şi să nu îi mai cauţi scuze.

Trebuie să te iubeşti pe tine ca să poţi iubi şi pe altcineva


Să te iubeşti pe tine nu e un act de egoism, este respectul pentru dorinţele şi sentimentele tale. Înseamnă că nu te vei trăda niciodată pentru a satisface plăcerile îndoielnice ale cuiva sau pentru a fi la dispoziţia cuiva.
Acest gen de iubire te salvează şi te face să acţionezi cu demnitate în orice situaţie. Dacă ştii cum să te iubeşti pe tine însăţi, atunci vei fi capabilă să îi tratezi pe ceilalţi cu dragoste şi respect, şi nu îţi vei pune niciodată partenerul să facă ceva împotriva voinţei lui.

Nu ţine pe nimeni cu forţa dacă a încetat să te mai iubească


Aceasta e o greşeală tipică. Oricât de crud ar suna, nimeni nu e obligat să te iubească pentru totdeauna, indiferent dacă i-ai oferit trei copii şi aţi construit o casă împreună.
Dacă sentimentele încep să se piardă, e important să ştii să-i dai drumul vechii relaţii şi să începi una nouă.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod