Cuplu

5 lucruri pe care le face iubitul tău fără să îţi dai seama că te manipulează

Partea cea mai înfricoşătoare a manipulării este că nu îţi dai seama că se întâmplă. Iată 5 semne că iubitul tău vrea să te schimbe!
Persoanele manipulatoare îţi răsucesc gândurile, acţiunile şi dorinţele, iar scopul lor este să te modeleze astfel încât să obţină ce îşi doresc.

Iată 5 semne că partenerul tău te manipulează:

1.  Te face să te simţi vinovată pentru tot


Manipularea începe întotdeauna cu vina. Dacă te convinge că eşti vinovată de acţiunile tale, chiar dacă nu ai făcut nimic rău, atunci ştie că vei fi mai dispusă să faci ceea ce spune el. Vinovăţia nu e iubire, chiar dacă la suprafaţă încearcă să pară iubitul perfect.

2. Se foloseşte de nesiguranţa lui pentru a te senzibiliza


Manipulatorii îşi vor canaliza întotdeauna propriile îndoieli asupra ta în ideea de a controla reacţiile tale faţă de ei. Scuzele sunt adesea folosite de un manipulator atunci când ai ceva să îi reproşezi, obiectivul fiind de a-ţi îndepărta atenţia de la lucrul greşit pe care l-a făcut.


3. Te face să te îndoieşti de tine


Mintea lui bolnavă îţi foloseşte nesiguranţa împotriva ta şi te face să nu mai ai încredere în tine. El îţi arată constant tot ceea ce faci greşit şi cum ai fi putut să faci mai bine. Indică punctele tale slabe, apoi îţi arată că, doar cu ajutorul lui, vei reuşi să fii mai bună. El încearcă să te convingă că are cele mai bune interese, dar de fapt se gândeşte doar la el. Astfel, te determină să ai mai multă încredere în el decât în tine şi să faci ceea ce îşi doreşte.


4. Te face responsabilă pentru propriile lui emoţii


O persoană manipulatoare este ironică, în sensul că aceasta petrece destul de mult timp încercând să te facă să simţi că nu poţi gândi de una singură, ca apoi să se întoarcă şi să dea vina pe tine pentru ceea ce simte. Dacă e trist, probabil tu l-ai făcut să se simtă aşa. Dacă e supărat, ar fi bine să verifici, pentru că evident ai făcut ceva greşit.

5. Te face să crezi că vrei ce vrea el


Cu toţii intrăm în relaţii cu cerinţe şi negocieri, este natural. Pe măsură ce se îmbină cele două vieţi, se fac compromisuri.
Nu este normal să renunţi complet la ceea ce îţi doreşti şi ar trebui să îţi pui un semn de întrebare din momentul în care nevoile lui sunt mai importante şi mai des întâlnite decât ale tale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod