Probleme în cuplu

7 semne că îţi distrugi relaţia

Atunci când se întâmplă ceva rău în relaţia noastră, avem tendinţa de a da vina pe partenerul nostru. E posibil să fie exact invers!
E nevoie de două persoane pentru a contrui o relaţie şi e imposibil ca doar unul să fie întotdeauna vinovat pentru tot.

Iată 7 semne că îţi distrugi relaţia treptat, dar sigur:

Eşti dependent de gadget-uri

Dacă îţi petreci cea mai mare parte a timpului liber stând pe telefonul mobil, acest lucru poate fi deja o dependenţă foarte dăunătoare pentru relaţia ta. Încearcă să faci altceva, cum ar fi citirea unei cărţi sau să faci planuri împreună cu partenerul. Foloseşte aplicaţii speciale care să îţi monitorizeze timpul petrecut pe Internet.

Nu eşti capabil să îţi setezi priorităţile

Dacă ai un program încărcat şi el nu include şi viaţa ta personală, trebuie doar să o setezi ca fiind o prioritate importantă.
Există, de asemenea, metoda 2/2/2 care te ajută la salvarea romantismului: mergi la o întâlnire cu iubitul o dată la 2 săptămâni, mergeţi undeva pentru un weekend o dată la 2 luni şi mergeţi în vacanţă împreună la fiecare 2 ani.

Nu arăţi apreciere


O simplă mulţumire pare atât de banală încât mulţi uită să o spună. C toate acestea, dacă iubitul tău face ceva pentru tine, nu o lua ca pe ceva de la sine. Toată lumea are nevoie de un cuvânt frumos, aşa că mulţumeşte-i partenerului pentru lucrurile simple şi fă-o în mod regulat.

Vorbeşti formal

Persoanele iubitoare vorbesc una cu cealaltă deschis ţi sincer.
Împărtăşeşte-ţi sentimentele şi detaliile de pe parcursul zilei cu partenerul tău şi ascultaţi-vă unul pe celălalt. În loc de "Cum a fost ziua ta?" încearcă să întrebi "Care a fost cea mai interesantă parte a zilei?" sau "Ce te-a făcut să râzi azi?". Dacă te deranjează ceva la iubitul tău, spune-i fără reproşuri şi transformă "Să nu îndrăznești să spui asta!" în "Cuvintele tale m-au supărat".

Te enervezi de la cele mai mici lucruri

Nu încerca să îţi remodelezi partenerul. Trăsăturile lor caracteristice sunt cele care te-au făcut să îl iubeşti.
Mai bine fă-l să vadă rezultatele acţiunilor lor. Dacă soţul tău împrăştie şosete peste tot, spune-i că ele vor ajunge la spălat doar dacă sunt într-un anumit loc. Când i se vor termina şosetele curate, nu vor mai fi necesare cuvintele!

Nu eşti capabil să negociezi

Concentraţi-vă pe rezolvarea problemelor împreună. Încearcă să discutaţi problema înainte ca aceasta să ajungă la punctul de fierbere. Când ai o discuţie importantă atinge-ţi partenerul pentru a-l face să se simtă confortabil. În timpul unei confruntări, părăseşte încăperea chiar şi pentru jumătate de minin. Când te-ai liniştit puţin, discuţia va deveni mai productivă.

Nu ai încredere


Dacă îţi doreşti o relaţie strânsă şi caldă, învaţă să crezi că persoana iubită e cinstită faţă de tine.
Nu cere rapoarte depsre locul în care a fost fără tine şi nu te uita prin telefonul sau mailul lui. Suspiciunea nejustificată ar putea să îl facă pe iubitul tău să se simtă obşigat să facă ceea ce e suspectat. Concentrează-te pe lucrurile pozitive!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod