Bărbatul trebuie să te facă fericită din nimic, altfel îți pierzi timpul

Fericirea este o alegere, nu un rezultat. Știai asta? Dacă te aștepți ca bărbatul de lângă tine să facă sau să aibă ceva anume pentru ca tu să fii fericită, e greșit. Înainte să pleci, lasă-mă să-ți explic.
Răspunde-ți la întrebarea asta: “Cum trebuie să fie bărbatul care crezi că te va face fericită”? 
Să aibă o casă și o mașină? Să-i placă ieșirile în oraș? Să fie lucrat bine la sală și să se îmbrace frumos? Să-ți facă surprize și cadouri? Să fie inteligent? Să aibă studii superioare și eventual un doctorat sau să fie om bun și atent cu tine? 
 
Ar fi minunat să le aibă pe toate, nu-i așa? Dar ce te faci dacă omul acela cu bani va pierde tot într-o bună zi? Veți face față situației? Vei mai sta lângă el? Sau vei deveni frustrată și prea împovărată? 
Spuneam că fericirea nu este un rezultat, ci o alegere.
Dacă te aștepți ca o mașină să te facă fericită, te înșeli. Dacă te aștepți ca o viață socială activă să te facă fericită, te înșeli. Dacă aștepți ca bărbatul tău să mute munții din loc pentru fericirea ta, greșești din nou. Știi de ce? Pentru că în ziua în care nu-ți va mai oferi sau nu va mai putea să-ți ofere ce-ți dorești, nu vei mai fi fericită. Ori nu e despre asta.
 

Ce este fericirea din nimic?

 
1. Respect
Atât de rar am auzit femei care să-și dorească respect mai mult decât o situație financiară solidă, încât îndrăznesc să-l pun în categoria de “nimicuri”.
Respectul unul față de celălalt ar trebui să fie la fel de la început și până la sfârșit. 
Dicționarul spune că respectul este o atitudine sau un sentiment de stimă, de considerație sau de prețuire deosebită față de cineva. Eu aș completa și aș spune că ar trebui să fie chiar și față de tine însuți. 
Dacă respectul este același lucru cu venerația, spune-mi tu, ce se întâmplă în momentul în care încetezi să mai venerezi omul de lângă tine? S-ar putea să-ți îndrepți privirea în altă parte.
 

2. Atenție

 
Nu confunda atenția cu “atențiile”. Un parfum sau o bijuterie nu înseamnă mai nimic, în schimb atenția îndreptată spre tine face toți banii.
Și e simplu. Când ești la pământ și ai senzația că nimic nu te mai poate salva, ce crezi că va fi mai important pentru tine? Parfumul, ceasul scump pe care probabil l-ai primit de la el sau îmbrățișarea aia unde îți găsești liniștea? 
 

3. Liniște

 
Lângă bărbatul potrivit, liniștea nu mai e apăsătoare sau stânjenitoare. Bărbatul care va ști să te facă fericită din nimic, va ști să-ți ofere timp și pentru gândurile tale. Și iarăși revenim la respect. Când ești lângă omul potrivit, liniștea dintre voi se transformă în energie. Sigur că alții poate nu vor înțelege, dar alții nu dorm în pat cu tine.
 
Poți fi fericită mâncând o felie de pizza pe canapeaua voastră sau poți fi nefericită mâncând ca străinii o sofisticățenie franțuzească.
Știi care e vestea bună, totuși? Că puteți fi fericiți mâncând și în restaurantele franțuzești, dar nu te aștepta ca acesta să fie acel lucru care aduce fericirea. Nu te aștepta ca superficialitatea să fie generatorul de fericire, căci nu e. 
 
Cu drag,
Cosmina Kovacs - Tudosă
 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod