Cât durează să treci peste o despărțire? Ce spun studiile

Cât durează să treci peste o despărțire? Ce spun studiile

Nu este deloc ușor să treci peste o despărțire și să uiți de fostul partener.
Indiferent dacă este vorba de o relație de câteva luni sau de o căsnicie care include și copii, să treci peste acea fază în care stai în casă și plângi poate fi foarte dificil. 

Dar așa cum se spune, timpul vindecă tot. Întrebarea pe care și-o pun foarte mulți oameni este, însă, cât timp este necesar pentru ca o inimă frântă să se refacă? Sunt câteva zile, luni sau ani? Există un răspuns pentru această întrebare?

De-a lungul anilor, au apărut mai multe teorii cu privire la timpul de care o persoană are nevoie pentru a uita un fost partener.
Unii spun că este nevoie de dublul perioadei de timp petrecute în relația respectivă, alții consideră că uiți de fostul partener atunci când întâlnești pe cineva nou și te îndrăgostești iar.

Nu există un răspuns exact la această întrebare. Suntem diferiți și fiecare reacționează diferit la o despărțire dureroasă.

Dar un studiu recent a descoperit că ne petrecem în medie 18 luni din viață încercând să trecem peste o despărțire. Această perioadă de 18 luni de-a lungul vieții este împărțită în trei despărțiri majore, iar durata medie de recuperare este de șase luni.

Cercetătorii care au realizat studiului, din cadrul OnePoll din Marea Britanie, sunt de părere că avem nevoie de o perioadă atât de lungă de refacere pentru că o despărțire ne dă viața peste cap.
Brusc, trebuie să te obișnuiești să faci lucrurile singur, probabil trebuie să schimbi locuința, grupul de prieteni și începi să-ți formezi o identitate care te reprezintă în calitate de persoană singură, nu ca pe o parte a unui cuplu.

Relațiile sunt o parte majoră a identității noastre, astfel că adaptarea la viața de celibatar poate dura ceva timp, ceea ce prelungește și durata de timp necesară pentru a uita fostul partener. Dobândirea unor noi obiceiuri și schimbarea radicală a stilului de viață are un impact semnificativ asupra oamenilor.

Dacă treci printr-o despărțire, este necesar să-ți acorzi timpul, spațiul și compasiunea necesare de-a lungul procesului.
Este complet normal să dureze câteva luni până ce reușești să treci de faza dureroasă a despărțirii. Acestea fac parte din viață și numeroase persoane se confruntă cu ele de-a lungul existenței lor. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod