Ce probleme ai putea să întâmpini, în funcţie de numărul anilor de căsătorie

Numărul anilor de mariaj te poate ajuta să anticipezi ce fel de probleme de cuplu poţi avea şi, de asemenea, te poate învăţa cum să îţi salvezi căsnicia!
Aşa cum există cadouri aniversare pentru fiecare an de căsătorie, aşa există anumite tipuri de conflicte în mariaj pe măsură ce acesta atinge anumite etape. Poate că are legătură cu eforturile diferite depuse la vârste diferite sau cu modelul pe care l-ai primit de la părinţii tăi în ceea ce priveşte căsnicia.

Poate că aceste conflicte te pot face să priveşti cu pesimism viitorul relaţiei tale, dar, pe de altă parte, cunoaşterea a ceea ce este "normal" sau "obișnuit" îţi poate oferi o mare putere de control. Odată ce le afli, tu şi partenerul tău puteţi să vă salvaţi căsnicia.

Care sunt cele mai comune probleme de relaţie pe care le poţi întâlni de-a lungul mariajului tău?


2 ani de căsătorie

Îndoiala este cea mai mare problemă. Dacă tu şi partenerul tău sărbătoriţi cea de-a doua aniversare a nunţii, este posibil să începi să te îndoieşti de alegerea partenerului.
Tocmai ai trecut prin adaptarea dificilă de a deveni soţie sau soţ şi îţi priveşti partenerul dintr-o altă perspectivă. Nevoile tale au devenit mai clare în ultimii câţiva ani şi eşti în stare să comunici aceste nevoi în moduri mai ferme. Ceea ce trebuie să faci este să vorbeşti despre asta şi să căutaţi modalităţi creative de a le îndeplini.

7 ani de căsătorie

Rătăcirea ar putea fi principala problemă. Este adevărat că multe cupluri se confruntă cu un sentiment de rătăcire în jurul celei de-a şaptea aniversări de la nuntă, care este, de asemenea, cunoscută şi sub numele de aniversarea aventurii. Există mai multe teorii cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru, iar unul dintre ele ele este că atunci copilul tău, probabil de 6,7 ani, devine independent şi nu mai are nevoie de protecţia ta excesivă.
Cea de-a şaptea aniversare este momentul în care trebuie să urmăreşti apariţia propriului dezinteres şi de a lucra la reconectarea emoţională şi sexuală cu partenerul tău.

10 ani de căsătorie

Acesta este momentul în care ai senzaţia că nu mai eşti apreciată, ba chiar ai devenit invizibilă. Cea de-a zecea aniversare a nunţii este marcată de o pauză, este momentul în care vei privi în jur şi vei simţi o mulţime de resentimente dacă în casnicia ta nu a existat recunoştinţă, apeciere şi recunoaştere a sacrificiului. Într-o căsnicie, nu este o regulă ca ambii parteneri să simtă aceste lucruri, ci tinde să fie vorba doar despre o persoană. Ce e de făcut este să vă arătaţi recunoştinţă pentru darurile zilnice şi pentru tot ceea ce trăiţi.

15 ani de căsătorie

Apatia subminează tot ceea ce ai făcut până acum pentru a obţine ceea ce ai.
După 14-17 ani de căsnicie, multe cupluri spun că sentimentul general în relaţia lor este apatia. Încă vă mai iubiţi unul pe altul, dar aţi uitat ce v-a unit la început. Vă simţiţi deconectaţi şi nu sunteţi deosebit de interesaţi să vă reveniţi. Aceştia sunt anii greu dintr-o căsătorie, iar eforturile constau în găsirea unor modalităţi simple de conectare. Pentru unele cupluri poate fi vorba de reactivarea vechiului sine, pentru altele poate fi vorba de supravieţuire ştiind că urmează o intimitate mai profundă.

20 de ani de căsătorie

Probabil te întrebi ce trebuie să faci. Cea de-a 20-a aniversare se referă la timpul liber. Există de obicei o pensie la orizont sau o încetinire a stilului de viaţă al unuia dintre parteneri. Conflictul se învârte în jurul modului în care cei doi se pot reconecta, din moment ce viaţa se schimbă din nou.
Acum este timp pentru călătorii şi pentru mai multă intimitate, dar nu toată lumea îşi doreşte acest lucru acum. Dacă te afli în această etapă a vieţii tale, ai putea, de asemenea, să fii îndurerată pe măsură ce părinţii tăi se îmbolnăvesc sau pleacă de pe această lume. Provocarea aici este de a continua munca pe care ai depus-o până acum în relaţia ta. Continuaţi să discutaţi, să vă apropiaţi, să vă reconectaţi unul cu celălalt şi să vă împărtăşiţi nevoile.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod