Ce răspunzi când cineva îți zice că te iubește, dar tu nu simți același lucru

Indiferent dacă nu ești pregătită să spui acest lucru sau pur și simplu nu simți iubire pentru cealaltă persoană, poate fi o provocare găsirea răspunsului perfect pentru momentul în care cineva îți spune că te iubește.

Ce poți spune atunci când cineva îți zice că te iubește?


Dacă ești de părere că te-ai putea îndrăgosti în cele din urmă, concentrează-te pe potențialul relației. Persoanele care se află într-o relație nu se îndrăgostesc întotdeauna în același ritm. Dacă partenerul tău a ajuns în punctul în care se simte confortabil să își exprime dragostea, dar tu încă mai ai nevoie de timp, ar trebui să îi spui cât de mult ții la el în prezent. Spune-i mai multe despre profunzimea sentimentelor, după cum recomandă specialiștii în relații. Include modalitățile prin care te face fericită și, de asemenea, cum adaugă valoare vieții tale.

Dacă te concentrezi pe toate sentimentele pozitive pe care le ai pentru partener, amortizezi lovitura pe care o simte atunci când nu îi răspunzi că îl iubești.
Dacă nu îi poți spune încă, atunci este mai bine să descrii conexiunea emoțională care se dezvoltă între voi. Această perspectivă oferă siguranță, îi arată că mergeți amândoi în aceeași direcție. 

Dacă nu par de ajuns cuvintele, un semn al afecțiunii fizice te poate ajuta să arăți că încă vrei să investești în relație, chiar dacă nu ești pregătită să îți declari dragostea momentan. 

În situația în care nu crezi că îl vei iubi vreodată pe partener, probabil că ar trebui să discutați despre relație. Dacă știi că nu este posibil să simți aceleași sentimente precum partenerul tău acum sau în viitor, cel mai bine este să fii sinceră.
Dacă îi spui cuiva că nu îl iubești, probabil că este un lucru care ar trebui să te pună pe gânduri în ceea ce privește continuitatea relației. Aceasta ar putea fi șansa de a purta o conversație sinceră despre viitorul relației.

În cazul în care nu mai iubești pe cineva, ar putea fi timpul să închei relația. Dacă primești iubire, dar nu poți simți același lucru în schimb, acesta ar putea fi un indiciu că relația este într-un punct dificil. Când dorința dispare, este aproape imposibil ca aceasta să revină. Și poate fi o situație la fel de tristă și pentru persoana care nu mai simte pasiunea.

Este posibil să iubești pe cineva, deși nu mai simți că ești îndrăgostită de această persoană.
Când se întâmplă acest lucru, ar putea fi util să te gândești dacă relația poate fi salvată sau dacă este mai bine să pui capăt lucrurilor. 

Dacă partenerul reacționează nervos când nu aude că îl iubești, poate indica un semnal de alarmă. Această situație ar putea face ca orice persoană să simtă un anumit nivel de tristețe sau chiar de jenă. Dar dacă răspunde cu furie, nu este o reacție sănătoasă. În momentul în care partenerul simte că trebuie să îi spui că îl iubești sau relația se încheie, acesta dă dovadă de imaturitate. Oamenii au nevoie de timp și spațiu pentru a dezvolta sentimentele pe cont propriu.

Atunci când nu simți aceleași emoții precum partenerul, nu ar trebui să fii amenințată cu despărțirea.
Mai presus de toate, nu ar trebui să te simți niciodată presată să îți declari iubirea dacă nu simți asta. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod