Ce să faci când te înșală partenerul

Ce să faci când te înșală partenerul

Multe persoane spun că nimic nu se compară cu sentimentul de trădare simțit după ce ai aflat că te înșală partenerul.
Probabil că acesta este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poate simți o persoană.

Cum poți reacționa atunci când te înșală partenerul?

Aceasta este o situație complexă și dureroasă, deoarece nu există două povești asemănătoare. Iar felul în care poate un cuplu să treacă peste această situație s-ar putea să nu funcționeze și pentru un altul. Există multe variabile pe care le poți lua în calcul, motiv pentru care poți fi confuză în momentul în care te înșală partenerul.
Iată câteva sugestii pentru ce poți face atunci când te înșală partenerul!

1. Inspiră și expiră adânc


În momentul în care afli despre infidelitate, probabil că te simți copleșită de emoție. S-ar putea să vrei să țipi, să spargi lucruri, să începi o ceartă. Însă pentru siguranța ta și a celorlalți, este mai bine să îți rezervi puțin timp doar pentru tine și să inspiri și să expiri adânc. Ușor de zis și greu de făcut, însă la nervi poți spune sau face unele lucruri pe care le vei regreta.
Fă un duș, plângi cât ai nevoie și alocă-ți câteva momente pentru a te gândi la lucrurile pe care tocmai le-ai aflat.

2. Asigură-te că partenerul chiar te-a înșelat


Acest lucru poate părea contraintuitiv, însă este recomandat să te asiguri că partenerul chiar te-a înșelat, cu excepția cazului în care ai văzut ceva incontestabil. Dovezile tale sunt adevărate? Ar putea exista alte explicații pentru acțiunile partenerului tău? Acesta este momentul potrivit pentru a afla. De asemenea, nu fiecare caz de infidelitate implică și relații intime.
Trebuie să îți dai seama ce înseamnă infidelitatea pentru tine. Flirtul? Mesajele? Împărtășirea lucrurilor personale cu o persoană apropiată? Sărutul? Totul depinde de nivelul de confort și limitele pe care le-ați stabilit în relația voastră.

3. Caută răspunsuri (dacă îți dorești să le afli)


S-ar putea să nu vrei să știi nimic, însă acesta este momentul pentru a afla lucruri, dacă vrei să dezlegi misterul. Pe măsură ce partenerul îți spune lucruri, încearcă să asculți atentă, având mintea deschisă, în locul unor reacții impulsive.
Acest lucru este important pentru atunci când trebuie să iei decizii cu privire la starea relației. Înainte de a purta această conversație, stai și gândește-te ce ai vrea să știi. Fă o listă cu întrebări. Ia și scurte pauze, pentru ca discuția să nu devină copleșitoare pentru amândoi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod