Ce să faci după o ceartă cu partenerul

Nici măcar cele mai puternice relații nu sunt imune la argumente și certuri. Dimpotrivă, unii spun că un anumit număr de certuri poate menține relația sănătoasă.
Dar ce faci după ce are loc o ceartă cu partenerul? Cum puteți reveni la starea de dinainte fără a lăsa resentimentele să vă afecteze relația? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să lași mai ușor în urmă nervii și nemulțumirile!

Lucruri pe care le poți face după o ceartă cu partenerul

1. Fă un pas înapoi

Atunci când ne certăm, este tentant să ne lăsăm orgoliul să iasă în față și să dăm vina unii pe alții pentru cearta în cauză. Dar dacă privim problema din punct de vedere obiectiv, putem identifica rolul pe care îl joacă fiecare dintre noi în crearea situației conflictuale.
Recunoașterea contribuției aduse de noi este primul și cel mai important pas pe care trebuie să îl facem.

2. Cere-ți scuze

Odată ce îți recunoști ție că porți o parte din vină pentru ceartă, spune-i și partenerului tău! Și apoi cere-ți scuze! O scuză sinceră este singurul lucru care poate topi ostilitatea și resentimentele dintre voi.

3. Iartă

Pentru a trece cu adevărat peste conflict, trebuie să îți ierți partenerul. Dacă ți se pare dificil acest lucru, amintește-ți toate momentele în care propriul tău comportament a fost ofensiv sau l-a rănit pe partener și ce reacție ți-ai dorit să aibă acesta în momentul respectiv.
Și, cel mai important, iertarea te poate ajuta să te liniștești.

4. Nu fi foarte dură cu tine

Dacă practici iertarea și toleranța față de tine, îți va fi mult mai ușor să îi ierți pe ceilalți.

5. Lasă timpul să treacă

Deși este de înțeles faptul că îți dorești ca problema să fie rezolvată cât mai repede posibil, amintește-ți că aveți nevoie de puțin timp după o ceartă serioasă. Nu îl presa pe partenerul tău să meargă mai repede decât este pregătit! Ai răbdare și încearcă să nu ai cerințe exagerate de la acesta!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod