Ce se întâmplă după ce te desparți de un narcisist

În momentul în care începi o relație, există mari șanse să nu îți dai seama că partenerul tău este narcisist. Acest tip de oameni este incredibil de fermecător și carismatic la începutul unei relații. Însă iată ce se întâmplă după ce te desparți de un narcisist!

4 lucruri pe care le face un narcisist după o despărțire


Narcisiștii își copleșesc partenerii cu afecțiune și cadouri, însă odată ce relația avansează, lucrurile încep să meargă pe un drum anevoios în mod rapid. Oricine a avut o relație cu un narcisist îți poate confirma. Iar singurul lucru mai rău decât controlul pe care îl are un narcisist asupra ta este despărțirea de acesta.

1. Narcisiștii nu dispar niciodată cu ușurință


Este ușor să îți imaginezi că odată ce este inițiată despărțirea, coșmarul tău se va încheia în sfârșit. Însă narcisiștii tind să intensifice tendințele lor abuzive în timpul despărțirii.
Separarea poate scoate la suprafață cele mai urâte lucruri chiar și din cele mai amiabile cupluri, dar narcisiștii nu ratează șansa pentru a induce frica și pentru a manipula. Dacă nu reușești să controlezi toate aceste lucruri, s-ar putea ca tot calvarul să-ți provoace răni psihologice grave.

2. Narcisiștii vor să câștige


Adevărul este că nimeni nu câștigă într-o despărțire. Însă, în cazul în care ambele părți pot ajunge la un acord echitabil, rezultatul final poate fi mai ușor de îndurat.
Un narcisist nu va vedea niciodată un argument ca just sau echitabil. Își va dori întotdeauna să câștige. Nu va exista nicio mediere sau negociere. Orice tip de compromis din partea sa este văzut ca o înfrângere. Un narcisist simte nevoia să fie validat, iar în acest caz să aibă dreptate. Va spune orice pentru a obține ceea ce își dorește.

3. Narcisiștii nu se tem să arunce cu noroi


Dacă ai fost căsătorită cu un narcisist, acesta va aduce toate problemele în sala de judecată. Narcisiștii vor arunca cu noroi în orice pot, chiar dacă este adevărat sau nu.
Pregătește-te ca partenerul tău să le spună prietenilor comuni că tu ești persoana vinovată. Narcisiștii nu pot empatiza, au o dorință de a câștiga mai mare decât orice altceva și nu le pasă absolut deloc de consecințele comportamentului lor.

4. Narcisiștii vor prelungi procesul pe cât de mult este posibil


Un narcisist va refuza întotdeauna să ajungă la un compromis sau să negocieze în timpul despărțirii, mai ales dacă aveți de-a face cu un divorț. Adu-ți aminte că narcisiștilor le pasă doar să câștige și să obțină ceea ce își doresc.
Nu există loc de negociere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod