Cea mai bună modalitate de a te despărți de cineva, conform științei

Adevărul este că despărțirile nu sunt ușoare pentru nimeni. Dar dacă ești persoana care inițiază despărțirea, există câteva lucruri pe care le poți face pentru ca experiența să fie mai puțin dureroasă pentru tine și pentru partenerul tău.

Iată care este cea mai bună modalitate de a te despărți de cineva, potrivit experților în relații!



Spune adevărul, dar nu fi crudă


Dacă închei o relație, cealaltă persoană merită să știe de ce. Oamenii care au parte de cel mai greu proces după o despărțire sunt cei care nu înțeleg. În mod ideal, motivul tău nu ar trebui să o șocheze pe cealaltă persoană, pentru că probabil ați mai discutat în trecut și ați încercat să rezolvați problemele. Experții în relații sunt de acord că ar trebui să oferi un motiv, dar o despărțire nu înseamnă că trebuie să citești o listă întreagă cu plângeri și comentarii, chiar dacă cealaltă persoană spune că vrea să știe. Găsește motivul principal.
Afișarea fiecărei supărări nu este productivă și poate degenera într-o conversație dureroasă. Este important să îți alegi cu atenție cuvintele. Spune ce lucruri au fost dificile pentru tine, nu da vina pe cealaltă persoană. 

2. Fă-o în persoană


Experții spun că despărțirile în persoană reprezintă opțiunea cea mai potrivită și matură pentru cupluri. Despărțirea ar trebui, de asemenea, să aibă loc undeva privat. Dacă se întâmplă în public, ar putea fi distrași, iar apoi ajung acasă și gândurile se intensifică. Cel mai bine este să te desparți acasă la partener, nu la tine, astfel încât să poți pleca dacă situația devine prea dureroasă. În acest fel, va rămâne într-un loc cunoscut. 

Acestea fiind spuse, există câteva excepții de la regula aceasta.
Cel mai important, dacă te temi în vreun fel pentru siguranța ta, ar trebui să păstrezi distanța. În plus, o despărțire la telefon poate fi acceptată dacă aveți o relație la distanță sau dacă v-ați văzut doar de câteva ori. Pentru câteva situații, în care v-ați văzut doar o dată sau de două ori, poți scăpa chiar cu un mesaj. Dar chiar dacă v-ați văzut o singură dată, este mai bine să te desparți în persoană. Îi poți mulțumi pentru experiență, însă poți spune că nu ai simțit o legătură romantică între voi. 

3. Fii sigură


De prea multe ori, persoana care încheie o relație are mustrări de conștiință odată ce fapta este făcută, ceea ce o pune într-o situație dureroasă și confuză. Acordă-ți timp de gândire, vorbește cu prietenii buni sau cu un membru al familiei, pentru a te ajuta să-ți pui ordine în gânduri.
Deși este incomod să continui relația în timp ce încerci să te hotărăști, acest lucru este un rău necesar. Orice persoană care vrea să se despartă trebuie să se gândească bine înainte. Trebuie să proceseze informațiile și să fie sigură. 

Odată ce te-ai hotărât să termini relația, nu ar trebui să amâni conversația sau să te porți de parcă ai fi singură în mod prematur. Un lucru greșit pe care îl fac mulți oameni este să înceapă să iasă cu alte persoane înainte ca relația lor să se încheie. Aceștia își doresc un plan de rezervă. Poate fi și pentru a crea distanță sau poate la un anumit nivel și dorința de a fi prinși. Dacă ești într-o relație cu cineva și ați hotărât că monogamia și exclusivitatea fac parte din viața voastră, atunci este cel mai dureros lucru să îl înșeli pe partener.

4. Lasă-l să decidă dacă veți mai ține legătura sau nu


Pare un lucru bun să verifici ce mai face fostul sau să menții o relație de prietenie după despărțire, dar rezistă acestui impuls. Persoana care a fost părăsită trebuie să fie cea care decide dacă mai vrea sau nu să țină legătura. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod