Cu cât urmărești fericirea mai mult, cu atât ești mai nefericit

Încercarea de a găsi fericirea este asemănătoare cu cea de a adormi. Cu cât încerci mai mult să dormi, cu atât mai mult rămâi treaz. La fel, dacă urmărești fericirea, rămâi nefericit. Iată de ce!

De ce rămâi nefericit atunci când alergi după fericirea ta?


Mulți oameni cred că fericirea este un lucru pe care trebuie să-l caute, să-l găsească, să-l prindă și să-l țină pentru totdeauna. Pentru acești oameni, fericirea se găsește în lumea exterioară și încearcă multe modalități pentru a o obține. Prin bunurile materiale. Prin aparențe. Prin autoritate. Prin succes.
 
Cu cât caută mai mult fericirea, cu atât mai îndepărtată li se pare. Însă de ce oamenii care caută în mod constant fericirea sunt cei care rareori o experimentează? Răspunsul constă în faptul că fericirea nu poate fi găsită în exteriorul nostru, ci descoperită în interior.
De aceea, indiferent câți bani ai, câte avuții materiale, putere sau succes, ești nefericit. Fericirea nu se află în realizări. Nici nu este neapărat o idee adevărată cea conform căreia o cauți. Fericirea este mereu prezentă, este o parte a naturii fiecărei ființe. Dar atunci când o cauți în altă parte, pierzi legătura cu ea.

Atunci când simți că nu ești perfect, încerci să găsești o modalitate prin care să acoperi golul interior prin căutarea fericirii în lumea exterioară. Dar, indiferent cât de multe eforturi depui, încă mai simți un gol interior. Banii îți pot umple buzunarele, dar nu și sufletul. Puterea te poate face să pari mai puternic în ochii altora, dar nu îți poți ascunde slăbiciunile de proprii ochi.
Când nu te accepți pe tine însuți așa cum ești, nimic nu te va face să te simți mai bine. Lucrurile materiale îți pot gâdila temporar orgoliul, dar în curând te vei confrunta cu golul interior din nou. 

Respiră adânc și adu-ți aminte ultimul moment în care te-ai simțit cu adevărat fericit! Momentul în care simțeai inima cum îți bate de bucurie, când simțeai o pace interioară. Momentul de iubire, creativitate, joacă sau meditație. Momentul în care te-ai simțit complet așa cum ești. Momentul în care ai uitat că ești în căutarea fericirii.

De ce nu ar trebui să mai cauți fericirea?


Oricine caută fericirea, nu o găsește. Însă ce ar trebui să faci? Răspunsul constă în căutarea fericirii.
Este vorba de o căutare cu toată ființa ta. Cu cât cauți mai mult fericirea, cu atât mai mult te apropii de conștientizarea faptului că este de negăsit. Cu cât o urmărești mai mult, cu atât mai inutilă ți se pare căutarea ei. Cu cât depui mai mult efort pentru găsirea fericirii, cu atât mai plictisit și enervat ești. Cu alte cuvinte, scopul căutării fericirii este reprezentat de oprirea căutării.

Nu înseamnă că trebuie să stai jos, să nu faci nimic și să aștepți în mod pasiv să apară fericirea în viața ta. Nu funcționează astfel. În același timp, fericirea nu poate fi căutată sau găsită. Dar căutarea ei poate fi într-un fel de ajutor, deoarece îți vei da seama la un moment dat de inutilitatea acestui fapt.
Iar când vei realiza acest lucru, vei obține exact ceea ce îți doreșți. Iar odată ce se va întâmpla acest lucru, vei putea să renunți la toate eforturile și să trăiești viața exact așa cum este, să fii prezent în fiecare moment și vei reuși să experimentezi fericirea în cea mai pură formă. De asemenea, nu vei mai simți că lipsește ceva în mod constant din viața ta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod