Dacă râdeți unul de altul, relația voastră poate deveni mai puternică


A fost nevoie de 39 de studii de proporții mari, cu peste 15.000 de participanți, pe parcursul a 30 de ani, pentru a ajunge la această concluzie.
Știm deja că simțul umorului este esențial pentru o relație pe termen lung și în viață în general. Însă un nou studiu a ajuns la concluzia că relația voastră poate deveni mai puternică dacă râdeți unul de altul. Iată de ce!

Experții au ajuns la concluzia că relația voastră poate fi mai puternică dacă râdeți unul de altul. Iată de ce!


Jeffrey Hall de la Universitatea din Kansas a realizat, în decursul a 30 de ani, 39 de studii cu peste 15.000 de persoane, care au ajuns la această concluzie: dacă râdeți unul de altul, relația voastră poate deveni mai puternică.

Însă despre ce este vorba? Concluzia aceasta vine și cu o avertizare. Totul este bine dacă râdeți unul de altul, dar nu ar trebui să fii singura persoană din relație care râde.
Glumele neîncetate și reproșurile mascate în glume se pot transforma în bullying sau agresiune verbală dacă ești singura persoană care consideră că situația sau gluma este amuzantă, iar partenerul tău este în mod clar supărat sau jignit. La urma urmei, dacă apelezi la umor pentru a-ți ascunde frustrarea sau supărările, aceste glume nu mai au același efect, iar studiile nu se aplică în acest caz.

Dacă râdeți împreună, vă simțiți în siguranță


Dacă știi că relația voastră poate trece mai ușor peste momentele dificile cu ajutorul umorului, aveți mai multe șanse să vă simțiți în siguranță. Acest lucru vă face să vă dați seama că nicio situație nu este prea dificilă atunci când sunteți împreună, mai ales când sunteți amândoi capabili să priviți partea pozitivă a lucrurilor.
Studiile realizate au confirmat acest lucru în nenumărate rânduri.

Este vorba despre a descoperi ce vă face să râdeți


După cum au explicat cercetătorii, oamenii spun că își doresc ca partenerul să aibă un simț al umorului grozav, dar acesta este un concept amplu. Dacă oamenii consideră că ești amuzant sau că poți face o glumă în orice situație, nu are legătură cu satisfacția dintr-o relație. Ceea ce este corelat cu satisacția relațiilor este umorul pe care cuplurile îl împărtășesc.
Poate că aveți amândoi simțul umorului, dar nu vă plac deloc comediile romantice. Nu există un simț al umorului sau un stil mai bun sau mai rău. Contează ce vă face pe amândoi să râdeți pentru a vă putea simți bine împreună în orice situație.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod