De ce ar trebui să te iubești?

Te-ai gândit vreodată cât de multă afecțiune îți oferi? Nu e vorba de narcisism sau de milă, ci despre simpla recunoaștere a faptului că trebuie să te iubești.

Cea mai importantă relație pe care o ai este cu tine. Iată de ce ar trebui să te iubești!


Dacă stai să analizezi, poți simți două prezențe în viața ta. Prima ești tu, mintea ta conștientă, iar cea de-a doua este un ghid care observă totul, un ghid care face parte din tine. Acest observator a văzut tot ce ai făcut de-a lungul vieții tale și ți-a dat unele sugestii. Pe unele le-ai urmat, iar pe multe dintre ele nu. Acest ghid este reprezentat de conștiința ta. Poți comunica cu el și încerca să îți dai seama cu adevărat cum te simți. Ești fericit? Mulțumit? Sau pierdut și singur? Nu trebuie să recunoști doar când te simți bine, ci și când simți cum se acumulează frustrările și nervii în viața ta.
Tristețea este asociată cu slăbiciunile și nimeni nu vrea să se simtă slab.

Poate că ajungi să te întrebi unde era acest ghid când aveai nevoie de el. Sau de ce ți-a întors spatele, de ce ți-a permis să treci prin situațiile prin care ai trecut. Sau de ce nu te-a ajutat, de ce nu ți-a dat instrucțiuni. Însă conștiința ta este tot timpul cu tine. Există momente în care tu îi întorci spatele, pentru că nu vrei să te ghideze. 

Într-o mare măsură, problemele pe care le ai în viață provin din alegerile pe care le faci. Și din faptul că uiți să te iubești. Uiți să îți asculți conștiința. Acest lucru duce la comportamente îndreptate spre exterior, cum ar fi o muncă superficială, evitarea exercițiilor fizice, a meditației și a altor activități bune pentru tine.
Poate că uiți să mănânci sănătos, iei în greutate și refuzi să-ți vezi prietenii. Uiți cât de valoroase sunt iubirea și integritatea. Poate că prietenii tăi sunt îngrijorați cu privire la starea ta, dar îi ignori. 

Fă-ți o promisiune!

 
O promisiune pentru care ești dispus să faci orice și pe care o tratezi cu un nivel înalt de seriozitate. Promite-ți că nu îți vei mai întoarce niciodată spatele! Că îți vei valorifica întotdeauna relația cu tine înaintea celorlalte relații. Că vei fi prezent întotdeauna pentru tine, indiferent ce s-ar întâmpla. Iar odată ce ai această revelație, vei observa o schimbare uriașă în viața ta. Vei fi mult mai conștient de deciziile tale și de grija pe care trebuie să ți-o porți.
Nu îți vei mai sacrifica respectul de sine și integritatea și nu vei mai tolera comportamentul urât al altora. Vei învăța să te pui pe primul loc. Vei găsi pacea în sufletul tău. 

Adevărata iubire de sine nu este o stare de fericire. Aceasta este mai mult o relație cu tine pe tot parcursul vieții tale. Te vei enerva, vei lupta, dar la sfârșit vei ajunge să te respecți, să te iubești și să te sprijini. Dacă partenerul tău ar trece printr-o catastrofă majoră sau printr-o perioadă de stres, l-ai abandona peste noapte? Cu toate acestea, ajungem să ne abandonăm tot timpul. Ne întoarcem spatele în cele mai dificile momente. Însă trebuie să înveți să te porți cu tine ca și cum ai fi o persoană pe care trebuie să o ajuți. 
 

Ești o persoană care a suferit.
Care a experimentat singurătatea, suferința, durerea, furia și umilința. Și, cu toate acestea, ai reușit să supraviețuiești. Ai fost prezent pentru tine. Sacrificiul de sine nu este onorabil. Dacă lași oamenii să profite de tine, să te lovească sau să te folosească, uiți să îți arăți compasiune. Dacă nu ai grijă de tine, nu poți avea grijă de alții, așa că învață să te iubești!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod