De ce este atât de greu să-i spui unei persoane că o iubești

Iubirea este tema principală a nenumărate cântece și filme. Însă de ce este atât de greu să îi spui unei persoane că o iubești? Terapeuții au câteva teorii și sfaturi în ceea ce privește acest subiect. Iată despre ce este vorba!

Care sunt motivele pentru care este atât de greu să-i spui unei persoane că o iubești?


Relațiile moderne sunt complicate. Psihologii au observat că acestea nu respectă modelul pe care îl foloseau în trecut pentru relații. Oamenii obișnuiau să iasă la câteva întâlniri, să decidă să nu mai vadă alte persoane, să învețe să aibă încredere, să se îndrăgostească, să își declare iubirea, să se căsătorească sau să se despartă înainte de a începe iar acest proces. Relațiile erau mai mult sau mai puțin liniare. În prezent, ambiguitatea este prezentă în relații. Ca rezultat, oamenii nu mai sunt siguri de natura relațiilor, ca să nu mai vorbim de durata acestora. Poate că ai ieșit de câteva ori cu o persoană, dar nu vrei să dai un nume relației dintre voi.
Și există motive pentru care se întâmplă acest lucru. Dacă nu definești ceea ce vrei, nu poți fi respins atât de puternic. Ambiguitatea îți dă sentimentul de protecție. Te gândești că planificați un viitor împreună, dar viitorul ar putea fi temporar.

Incertitudinea îi face pe oameni să se simtă vulnerabili, dar le dă și putere. Persoana care exprimă mai multă ambivalență în ceea ce privește relația are cea mai mare putere, deoarece înseamnă că cealaltă persoană trebuie să fie cea care încearcă mai mult. Odată ce o persoană și-a declarat iubirea pentru altă persoană, nu poate să renunțe. A făcut o declarație cu privire la ceea ce simte, indiferent dacă este împărtășit sau nu interesul său pentru dragoste. 

Persoana care spune excesiv "te iubesc"


Există întotdeauna acea excepție - persoana care îți spune că te iubește din a treia zi sau tot timpul. Sau le spune tuturor că-i iubește.
Pare că nu crede cu adevărat ce spune, nu? Apoi se comportă într-un mod care sugerează exact opusul. Dacă ai o astfel de persoană ca partener, ca frate, ca părinte sau ca prieten, poți deveni alergic la aceste cuvinte. Așa cum părinții nu își pot denumi copiii după o persoană pe care nu o suportă, nimeni nu vrea să fie asociat cu o frază care a adus durere, teamă, respingere sau o combinație a celor trei. Este ca și cum ai decide să nu faci scufundări, pentru că ai o teamă morbidă de apă. 

Politica "returnării"


Nu este chiar o politică a returnării, ci mai degrabă indecizia care face ca această practică să fie necesară și o încurajează. Există o teorie a comportamentului consumatorilor bazată pe supraîncărcarea lor cu alegeri, care sugerează că efortul mental necesar pentru a face alegerea corectă este enorm atunci când oamenii au prea multe opțiuni.
Persoanele care caută un partener în prezent au foarte multe opțiuni, iar frica de a nu rata pe cineva mai bun poate deveni cronică. 

Oamenii nu vor să aleagă greșit, deci ajung să întârzie luarea deciziilor. Spunându-i unui potențial partener că îl iubești înseană că nu o mai poți spune și altuia. Nu există nicio decizie fără pierderi, potrivit psihologilor. Atunci când declari ceva despre tine celeilalte persoane, faci acel lucru real. Are un efect somatic. Este cine ești. Dacă nu o faci, este ca și cum nu te-ai putea decide niciodată care este cel mai bun loc pentru scufundări, așa că alegi să nu mai faci scufundări deloc.

Studiile au arătat că bărbații își declară de obicei iubirea într-o relație înaintea femeilor și că preferă să audă acest lucru înainte de relațiile intime.
Femeile sunt mai precaute și își declară iubirea de obicei după ce au avut loc relațiile intime.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod