De ce trebuie să te iubești pe tine întâi, apoi pe iubitul tău

Te întrebi dacă ceilalți te pot iubi, chiar și când tu nu o faci? Există mai multe motive pentru care trebuie să te iubești pe tine întâi, apoi pe iubitul tău.
În intimitatea proprie, nu există loc pentru critici dure. Este important să devii propria ta prietenă, astfel încât să poți fi prietena partenerului tău și a celor dragi.

Care sunt motivele pentru care ar trebui să te iubești pe tine întâi, apoi pe iubitul tău?

1. Devii conștientă de criticul interior

Este timpul să-ți asculți vocea interioară. Te inspiră sau te trage în jos? Te sperie sau te face să te simți încrezătoare? Există capcane nerealiste des întâlnite în ceea ce privește gândirea, făcându-ne să ne simțim inadecvat.
Încearcă să îți dai seama care sunt cele prezente în viața ta!

2. Îți provoci criticul interior și nu îl lași să te demoralizeze

Pe măsură ce te familiarizezi cu lucrurile la care te supune criticul intern, poți începe să le pui la îndoială. Îți vei da seama că pentru multe gânduri nu există nicio bază reală, astfel încât să ajungi să te desconsideri. Singura bază este credința ta în acel lucru. Însă îți poți pune anumite întrebări inteligente, la care criticul interior nu va avea un răspuns valid.


3. Înveți să recunoști sentimentele și gândurile

Confuzia dintre gânduri și sentimente este prezentă în viața multor persoane, iar criticul interior se folosește de ea. Însă învață să faci diferența dintre realitate și gândurile tale! De îndată ce te simți incomod sau neliniștită, criticul interior iese la iveală și începe să-ți spună că ceva este în neregulă cu tine. Însă, în realitate, nu este nimic. Este normal să experimentezi sentimente neplăcute uneori, însă asta nu înseamnă că ai făcut ceva greșit.

4.
Înveți să construiești relația cu tine


Este nevoie de ceva timp pentru a pune în practică toate aceste lucruri. Probabil că ți-ai auzit criticul interior și l-ai crezut pentru o perioadă lungă de timp. Deci va fi nevoie de mai multă practică pentru a descoperi o voce internă empatică și încurajatoare. Pe măsură ce vei reuși să treci prin toate etapele, vei descoperi numeroase beneficii în relațiile intime. În loc de a analiza cum te simți sau ce cred alții despre tine, vei începe să te bucuri cu adevărat de momentele petrecute cu partenerul.
Și, în loc de a lăsa gelozia și îndoiala în viața ta, vei avea parte de încredere și siguranță.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod