cina romantica

Despre ce mint oamenii la prima întâlnire

Prima întâlnire reprezintă momentul în care ajungi să îți dai seama dacă o să mai existe și o a doua. Însă unii oameni spun câteva minciuni nevinovate în cadrul primei interacțiuni.

Ce minciuni spun oamenii la prima întâlnire?


Minciunile de la prima întâlnire nu sunt ceva neobișnuit. Nu este normal să îți creezi o identitate cu totul nouă. De exemplu, dacă nu ai câștigat un premiu în domeniul în care activezi, probabil că nu este normal să minți că ai câștigat unul. Dar o minciună nevinovată care te ajută să eviți anumite aspecte din viața, pe care nu vrei să le faci cunoscute din prima, este normală. De exemplu, unele persoane mint că fac mai mulți bani sau că au avut mai puțini parteneri.
Intenția din spatele acestor minciuni este evidentă - vrem ca persoana cu care am ieșit la întâlnire să ne vadă într-o lumină mai bună, așa că spunem o minciună nevinovată, pentru a ne face să părem mai buni decât suntem.

Doctorul Helen Fisher, consilier științific al unei aplicații de dating, a dezvăluit faptul că aceste minciuni sunt complet inutile atunci când vine vorba de gradul de compatibilitate cu persoana cu care ieși la întâlnire. Persoanele care spun minciuni albe nu au mai multe șanse să obțină o a doua întâlnire.
Așa că acele minciuni nevinovate nu fac nimic pentru a te ajuta. Studiul realizat de Helen Fisher a descoperit că 57% dintre persoanele singure nici nu se deranjează să spună minciuni atunci când au o întâlnire, în timp ce două treimi din persoane chiar cred că minciunile sunt total inacceptabile.

Însă 43% dintre persoanele singure tot mint, iar istoricul vieții intime tinde să fie subiectul despre care se minte cel mai mult. 24% dintre oameni au mințit cu privire la numărul de parteneri pe care l-au avut.
Femeile au tendința să micșoreze numărul partenerului, pe când bărbații oscilează între micșorarea și mărirea acestui număr. Ce alte minciuni apar la o primă întâlnire? Iată câteva dintre cele mai frecvente:

1. Istoricul sexual (19,2%)
2. Istoricul relațiilor (17,6%)
3. Finanțele (11.8%)
4. Unde locuiesc (9,9%)
5. Vârsta (8,3%)
6. Interesele (8,1%)
7. Locul de muncă (6,2%)
8. Copiii (2,6%)
9. Divorțul (2,1%)

Chiar dacă nu ai mințit tu, adu-ți aminte că există o șansă ca persoana cu care ai ieșit la întâlnire să te fi mințit cu privire la aceste lucruri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod