cuplu

Lucruri pe care le spun femeile și îi fac nesiguri pe bărbați

Ai spus vreodată ceva și ai observat că atitudinea partenerului s-a schimbat dintr-o dată? Uneori, s-ar putea să crezi că ai spus doar un comentariu nevinovat, iar partenerul se supără. De obicei, acest lucru se întâmplă pentru că ceea ce ai spus l-a făcut să se simtă nesigur. Iată ce lucruri care îi fac nesiguri pe bărbați ar trebui să eviți!

Ce lucruri spuse de femei îi fac nesiguri pe bărbați?


1. Ești doar gelos


Dacă ți se pare că partenerul tău este gelos, cel mai prost lucru pe care îl poți face este să îi spui acest lucru. În schimb, ar trebui să găsești o modalitate mai bună de a-i aborda sentimentele. Nimeni nu vrea să fie judecat pentru emoții perfect legitime și universal prezente. Dacă partenerul tău se simte gelos, ar trebui să învețe să exprime acest sentiment în mod constructiv, iar tu ar trebui să îi oferi sprijin și siguranță, nu să îl faci să se simtă mai rău.
Spune-i că nu are de ce să se îngrijoreze. Iar dacă își exprimă gelozia într-un mod rău sau distructiv, așteaptă până când se calmează pentru a vorbi despre felul în care comunică.

2. Dacă nu am fi împreună, aș putea să...


Partenerul tău nu vrea să simtă că te reține de la a face ceea ce vrei să faci, iar atunci când îi spui că ratezi diferite lucruri din cauza sa reprezintă o modalitate sigură de a-l face să se simtă nesigur. Dacă te simți într-adevăr astfel, s-ar putea să fie nevoie să te gândești la propriile alegeri și să examinezi modul în care îți exprimi resentimentele, însă aceasta este o problemă diferită.
Atunci când îi sugerezi partenerului că ai fi mai fericită fără el, probabil că îl faci să se îngrijoreze cu privire la relație. Dacă ești de părere că îți lipsește ceva din viață, caută modalități de a realiza sau explora. Dacă vrei să schimbi ceva, pregătește-te să faci compromisuri.

3. Fii bărbat


Bărbații sunt crescuți pentru a-și ascunde sentimentele și pentru a le masca vulnerabilitatea, dar, pentru a avea o relație fericită și împlinită, vrei ca partenerul tău să îți spună gândurile și sentimentele sale. Atunci când îi contești masculinitatea, nu faci decât să agravezi nesiguranța și reticența.
Insinuezi că exprimarea emoțiilor și vulnerabilitatea reprezintă defecte. În schimb, ai putea să îi susții eforturile de a împărtăși totul cu tine, inclusiv capacitatea de a-și dezvălui partea sa mai blândă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod