Reguli digitale pe care ar trebui să le respecți când ești îndrăgostită

Este imposibil să separi lumea digitală de cea pe care o construiești împreună cu partenerul.
Oamenii au ajuns să își verifice smartphone-urile de foarte multe ori pe zi, ceea ce poate face ca dispozitivele acestea să pară că fac parte din relație. Dar obiceiurile digitale pot pune în pericol relația fără să îți dai seama. Iată câteva reguli digitale care te pot ajuta să asiguri sănătatea relației tale!

Ce reguli digitale ar trebui să respecți când ești îndrăgostită?


1. Fă o pauză


Multe cercetări susțin ideea că o anumită pauză de la telefonul tău este sănătoasă. Iar acest obicei poate fi deosebit de important pentru relațiile tale romantice. Atunci când te uiți mereu la telefon când ești cu partenerul este nepoliticos. Un studiu realizat în 2017 a constatat că acest obicei este corelat cu depresia celeilalte persoane și cu o satisfacție scăzută în relații. Un alt studiu publicat în revista Psychology of Popular Media Culture a descoperit că dependența de telefonul tău, chiar și atunci când nu îl folosești, este corelată cu o satisfacție relativ mai scăzută.
Acest lucru se datorează faptului că dependența de telefon este corelată cu singurătatea și distragerea atenției. Cercetările recente au sugerat, de asemenea, că utilizarea constantă a tehnologiei poate afecta sănătatea mintală a oamenilor și fericirea partenerilor.

Dar nu sunt doar vești proaste. Folosirea strategică a telefonului poate întări relațiile. Jocurile din aplicații vă pot oferi o scuză amuzantă să vorbiți pe parcursul zilei, în timp ce sextingul vă pot menține relația interesantă. Joacă-te în lumea digitală, dar joacă-te cu partenerul!

2. Ai grijă ce postezi în rețelele sociale


Dacă ai presupus vreodată că persoanele care postează în mod constant fotografii cu partenerii încearcă să compenseze pentru altceva, știința este de partea ta. Un studiu a ajuns la concluzia că postările sociale excesive sunt de fapt asociate cu un nivel mai scăzut al satisfacției relațiilor.

Oamenii care sunt nefericiți cred că rețelele sociale le ajută relația.
Însă acest lucru este greșit. Această constatare este în concordanță cu cercetările din trecut, ceea ce arată că un stil diferit de postare al partenerului poate duce la conflicte. Asta nu înseamnă că toate activitățile sunt rele. Un studiu realizat în 2013 a ajuns la concluzia că postarea conținutului care arată unitatea unui cuplu poate stimula sentimentele de apropiere și de satisfacție a relațiilor.

Secretul este să fii pe aceeași pagină cu partenerul tău. Trebuie să înțelegi ce să postezi. Vorbește cu partenerul și întreabă-l dacă este important pentru el să postezi o poză cu voi doi, de exemplu. 

3. Ferește-te de micro-înșelat


Micro-înșelatulse referă la comportamente care flirtează cu infidelitatea. Aceste acțiuni sunt dificil de definit, deoarece oamenii își trasează limitele în moduri diferite, iar comunicarea digitală face lucrurile și mai confuze pentru toată lumea.
Limitele pot fi depășite mult mai ușor în lumea digitală decât în realitate. 

Și în acest caz cea mai bună strategie este comunicarea deschisă, însoțită de discutarea a ceea ce este acceptabil online, de la trimiterea mesajelor foștilor la aprecierea pozelor acestora. Poți obține încrederea partenerului tău dacă îl faci să înțeleagă că nu vei face nimic în mediul online care să îl facă inconfortabil. Fiecare cuplu trebuie să își stabilească propriile limite, decizii și interese. Dacă încerci în mod intenționat să ascunzi activitatea ta online de partener, atunci încalci cu siguranță acordul dintre voi. 

În plus, unele cupluri preferă să fie în contact constant, în timp ce altele rareori își trimit mesaje. Ambele abordări sunt normale, cât timp partenerii sunt de acord. Însă angajamentele voastre sunt importante și ar trebui să le urmați.
Dacă ați spus că veți vorbi o dată pe zi, ar trebui să vă țineți de promisiune. Și nu pierdeți ocaziile speciale. Nu există niciun motiv în era digitală să uiți de o aniversare. Încearcă și să nu îți faci prea multe gânduri cu privire la mesaje. Dacă partenerul nu îți răspunde, probabil că este ocupat. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod