sex

Cum îți afectează vârsta viața intimă

Atunci când vine vorba de viața intimă, oricât de tânăr te simți, vârsta reală s-ar putea să își spună cuvântul. Iată cum îți afectează vârsta viața intimă, conform specialiștilor!
Modalitatea prin care îți influențează vârsta viața intimă

Potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea din Waterloo, vârsta mai scăzută a unei persoane influențează foarte mult viața din dormitor. Noul studiu, publicat în Journal of Sex Research, a analizat atitudinea privind viața intimă și vârsta pe un eșantion format de 1.170 de persoane adulte, cu vârstele cuprinse între 40 și 70 de ani. Per ansamblu, cu cât oamenii se simțeau mai apropiați de vârsta lor cronologică, cu atât mai puțin evaluau viața intimă ca fiind plăcută de-a lungul timpului.


Perspectivele negative cu privire la înaintarea în vârstă în sine, presupunând că oamenii de 60 de ani le resimt mai tare decât persoanele cu vârsta de 20 de ani de exemplu, au fost asociate cu o viață intimă mai puțin satisfăcătoare.

Acest lucru nu înseamnă că persoanele care se simt mai tinere au o viață intimă mai activă. Oamenii de știință nu au găsit nicio legătură între vârsta subiectivă sau convingerile legate de îmbătrânire și de frecvența momentelor petrecute în dormitor.
Mai degrabă, persoanele care se simțeau mai tinere erau pur și simplu mai fericite cu privire la calitatea vieții intime pe care o aveau. Cu toate acestea, sentimentul îmbătrânirii a fost asociat cu un interes mai redus pentru o viață intimă activă.

Grupul de studiu a inclus persoane cu orientări sexuale diferite din Statele Unite. În medie, participanții au raportat că au avut relații intime de 2,5 ori în ultimele șase luni în timpul interviului inițial și de 1,8 ori în ultimele șase luni în timpul unui interviu realizat la 10 ani diferență.
Vârsta mai înaintată și starea de sănătate care nu mai era la un nivel ridicat au fost asociate atât cu o viață intimă mai redusă, cât și cu o calitate inferioară a acesteia.

Aceste constatări nu au fost deosebit de surprinzătoare pentru oamenii de știință. La urma urmei, este normal ca cineva care se simte mai tânăr să se simtă, de asemenea, mai sigur, mai activ și să aibă o dorință mai puternică pentru viața intimă. Dar acest lucru a fost valabil chiar și când cercetătorii au analizat vârsta reală și condițiile cronice de sănătate.
Ceea ce a fost foarte interesant, conform studiului, este că vârsta pe care o resimți este un predictor important al satisfacției la vârsta mijlocie, precum și mai târziu în viață, mai important decât alți factori evidenți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod