5 tratamente eficiente pentru căderea părului

Ai observat că ți se rărește părul și nu știi ce să faci? Încearcă aceste tratamente eficiente pentru căderea părului. Îți vei recăpăta încrederea în tine mult mai rapid decât dacă ignori problema.
Un păr strălucitor cu mult volum este look-ul ideal pentru majoritatea femeilor, dar uneori nu este deloc ușor să menții densitatea părului. În cazul în care se rărește și observi tot mai multe fire de păr în baie sau pe perie poți deveni stresată, iar această stare va înrăutăți lucrurile. Cel mai bine este să utilizezi tratamente eficiente pentru căderea părului, astfel încât să stopezi problema înainte de a avansa iremediabil. Un coc de dimensiuni tot mai mici sau un elastic care alunecă din ce în ce mai ușor pot fi lucruri deranjante, dar nu trebuie să presupui automat că este ceva în neregulă cu tine.
„Pe măsură ce înaintăm în vârstă densitatea părului se modifică, iar firele de păr devin mai subțiri”, explică dr. Doris Day, dermatolog. Este adevărat că părul poate deveni mai subțire în mod natural, dar nu înseamnă că trebuie să accepți situația. Poți acționa pentru ca părul să rămână pe scalp și nu pe peria pe care o folosești zilnic.

 
Iată principalele tratamente eficiente pentru căderea părului:

 
1. Minoxidil

Este un tratament care favorizează îndesirea părului. Acțiunea acestui remediu a fost verificată în numeroase studii de specialitate și s-a constatat că aproximativ 50% dintre femeile care îl folosesc observă o îmbunătățire a densității părului.
„Minoxidil crește dimensiunile foliculilor pentru a produce fire de păr mai groase și mai rezistente”, explică dr. Wilma Bergfeld, specialist dermatolog din Cleveland. 

 
2. Tratament laser

Intervențiile laser reduc inflamațiile de la nivelul foliculilor, care de multe ori împiedică noile fire să crească. Potrivit specialiștilor, densitatea părului va crește semnificativ dacă se realizează 2 intervenții laser pe săptămână timp de minimum 26 de săptămâni.

 
3. Suplimentele potrivite

Uneori poți rezolva problema căderii părului doar cu un supliment, dar trebuie să conțină combinația potrivită de nutrienți. Specialiștii îți recomandă să alegi un produs care conține proteine din pește, vitamina C, zinc, biotină și niacină. În acest fel vei stimula creșterea unui păr rezistent, bogat și lucios, cu un fir mai gros.

 
4. Injecțiile pe bază de cortizon

Dor, dar se pare că funcționează. Injectarea cortizonului direct în scalp blochează hormonii care determină căderea părului.

 
5. Terapia hormonală

În cazuri mai grave de cădere a părului se utilizează și tratamentele pe bază de hormoni. Astfel, femeile care au o predispoziție genetică pentru pierderea părului pot lua pilule contraceptive pentru a suprima producția excesivă de hormoni androgeni.
Odată cu trecerea la menopauză rărirea părului se poate accentua, iar substituția hormonală ar putea reduce semnificativ căderea părului.

 
Schimbarea stilului de viață are un rol important

Contează foarte mult ritmul activității tale și felul în care reacționezi la emoții.

 
Iată ce poți face în fiecare zi pentru a-ți proteja părul:

 
1. Consumă alimentele ideale

Pentru refacerea părului vei avea nevoie de proteine, fier, zinc și vitamina B12. Încearcă să incluzi cât mai des în meniul tău friptura slabă, spanacul, salata verde, peștele gras, lintea, fasolea și năutul.

 
2. Masajul scalpului

De fiecare dată când șamponezi părul poți acționa pentru a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul scalpului. Un masaj ușor realizat în timpul dușului va stimula creșterea părului, precum și absorbția ingredientelor benefice din șamponul și balsamul pe care le utilizezi.

 
3. Uscarea naturală a părului

Este cea mai simplă soluție la care poate nu te-ai gândit încă. Ondulatoarele și foehn-urile pot cauza ruperea și rărirea părului, mai ales dacă este vopsit sau decolorat în prealabil.
Folosește-le mai rar și lasă părul să se usuce natural. Vei vedea că treptat va deveni mai puternic și strălucitor. 

 
4. Reducerea stresului

Atât emoțiile cauzate de evenimente neașteptate, cât și stresul cronic pot opri creșterea părului, cauzând pierderea firelor de păr. Dacă ai trecut printr-o perioadă dificilă cum ar fi problemele familiale sau de la serviciu, părul își va reveni după ce factorul perturbator dispare. În cazul în care ești tot timpul sub presiune trebuie neapărat să găsești soluții pentru a te relaxa, în caz contrar efectele negative asupra podoabei capilare ar putea deveni permanente. Respiră adânc, fă mișcare și încearcă meditația.

 
5. Acupunctura

În medicina tradițională chinezească sănătatea părului este strâns legată de buna funcționare a rinichilor. Potrivit specialiștilor, majoritatea femeilor observă o regenerare a părului după câteva luni de ședințe de acupunctură, efectuate săptămânal.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paveldi pe 25 Feb 2019, 09:56
    Acnee

    Caderea parului e generata de lipsa de vitamine si minerale. Daca e lipsa de un anumit element atunci se ajunge lao cadere a parului pentru ca parul se subtiaza si nu mai este sa puternic.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod