Ce greșeli să eviți când folosești henna și secrete pentru o culoare intensă

Henna devine din ce în ce mai populară pentru că oferă o alternativă naturală pentru vopselele cu ingrediente chimice, dar persistă idei eronate legate de acest procedeu de colorare a părului. Descoperă ce trebuie să faci pentru a obține culoarea pe care ți-o dorești.
Există foarte multe rețete sugerate pentru a aplica pasta de henna pe păr, însă nu toate sunt la fel de eficiente, iar uneori efectul asupra nuanței finale poate fi imprevizibil. Astăzi îți prezentăm o listă cu principalele idei greșite legate de henna pentru că tu să poți decide în mod obiectiv dacă ți se potrivește această variantă și să înțelegi efectele ei asupra culorii și texturii părului.

 
Evită următoarele idei greșite când folosești henna și vei fi mulțumită de rezultatele finale:

 
1. Henna oferă o varietate de culori

Vei observa că există multe nuanțe de vopsele henna la cutie, dar trebuie să știi că henna naturală nu creează decât nuanțe roșiatice sau portocalii. Citește cu atenție lista de ingrediente pentru a te asigura că produsul ales nu conține aditivi sau alte ingrediente chimice sau alege pudră de henna 100% naturală.

 
2. Henna poate deschide părul la culoare

Această plantă nu conține agenți decoloranți și nu poate deschide culoarea naturală a părului. Alege-o dacă vrei să intensifici nuanța existentă a părului, dar nu dacă îți dorești să ajungi la o culoarea mult mai deschisă.

 
3. Henna neagră creează nuanța de brunet

Planta de indigo este numită uneori henna neagră, dar este vorba despre o plantă diferită care poate crea nuanțe de șaten sau brunet. Trebuie combinată cu henna pentru a da părului culorile menționate și trebuie aplicată imediat sau în cel mult 15-20 de minute de la prepararea mixului.
Analizează lista de ingrediente și asigură-te că planta de indigo nu conține PPD sau alte substanțe cu potențial alergic.

 
4. Henna este o vopsea cu efect temporar

Din contră, henna are un efect permanent. Singura modalitate de a o înlătura complet este să lași părul să crească. Din acest motiv se recomandă efectuarea unui test pe câteva șuvițe înainte de a te hotărî să aplici henna pe tot părul.

 
5. Henna nu permite substanțelor hidratante să intre în firul de păr

Foarte multe persoane consideră că în momentul în care henna îmbracă firul de păr cu o anumită culoare nu mai este posibil să-l hidrateze așa cum trebuie. Poți folosi balsamul sau uleiurile de păr fără să-ți faci griji pentru că părul tău va prelua rapid ingredientele utile.

 
6. Henna afectează negativ părul creț

Este adevărat că vopsirea cu henna poate avea drept efect relaxarea buclelor în cazul părului creț, dar numai un procent redus de persoane au raportat acest efect. Dacă vrei să eviți aplatizarea buclelor este suficient să amesteci pudră de amla în mixul pentru vopsire.
Nu uita că amla va reduce din intensitatea roșului pe care îl creează henna.

 
Sfaturi pentru evitarea efectelor negative asupra părului:

 
1. Aplică mixul de henna pe părul umed 

Vei preveni în acest mod ruperea firelor. De asemenea, dacă mixul conține indigo, părul umezit va favoriza o absorbție optimă a pigmentului și va intensifica nuanța finală.

 
2. Zahărul previne întărirea mixului

Adaugă puțin zahăr la amestecul cu henna pentru a-l face mai fin și omogen.

 
3. Aplică ulei pe tot părul înainte de vopsirea cu henna

Dacă ai observat deja că părul tău se usucă foarte tare după ce folosești henna este indicat să aplici ulei de la rădăcini până la vârfuri înainte să te vopsești. În acest fel vei echilibra nivelul de hidratare, iar părul tău va fi mătăsos după ce te vopsești.
Poți opta pentru ulei de argan, de camelie, de cocos, de măsline sau din sâmburi de struguri.

 
4. Fii generoasă cu balsamul de păr

Dacă ai avut probleme la clătirea finală este indicat să aplici o cantitate mai mare de balsam, să îl lași să acționeze 5 minute, apoi să clătești bine cu apă călduță. Orice urmă de amestec se va desprinde de pe păr, iar șuvițele vor fi bine hidratate.

 
5. Favorizează abordarea simplă

Nu te lăsa copleșită de varietatea de ingrediente suplimentare pe care le poți adăuga. Cu cât rețeta pe care o folosești este mai simplă, cu atât rezultatele vor fi mai bune.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod