păr

3 semne că trebuie să-ți tunzi părul imediat

Dacă îți place părul lung, probabil că nu îți dorești să îl tunzi prea des. Cu toate acestea, este necesar uneori să-ți tunzi părul, mai ales dacă îți dorești să menții firul de păr puternic și sănătos. Mai mulți profesioniști în acest domeniu ne oferă câteva indicii că trebuie să-ți tunzi părul imediat, chiar dacă nu vrei. Iată despre ce este vorba!

Cum îți dai seama că trebuie să-ți tunzi părul imediat?


1. Ai vârfurile despicate


Pentru a-ți da seama dacă ai vârfurile despicate, verifică dacă acestea sunt fragile și subțiri în comparație cu restul firului de păr. Este recomandat să te tunzi, deoarece firul de păr se poate rupe mai repede din această cauză. Odată ce firul de păr se desparte la capate, cel mai bun remediu este să tunzi părul chiar deasupra vârfurilor despicate. Cu toate acestea, dacă aștepți prea mult, despicarea firelor poate afecta mai tare firul de păr.
Această problemă poate progresa chiar pe lungimea întregului fir de păr, ceea ce înseamnă că va trebui să tai părul mult mai scurt decât ți-ai dori.

2. Părul are deteriorări de culoare


Dacă ți-ai vopsit vreodată părul, probabil că știi că este posibil ca părul tău să fie deteriorat. Părul decolorat sau vopsit intens poate lăsa vârfurile părului cu probleme. Adu-ți aminte că vârfurile părului sunt cele mai fragile. Acest lucru înseamnă că, dacă te vopsești frecvent, va trebui și să te tunzi mai des, pentru a evita deteriorarea firului de păr.
Un alt mod prin care poți determina dacă părul are deteriorări de culoare este observarea dispariției culorii aplicate de pe firul de păr. Atunci când părul este deteriorat, își pierde elasticitatea și se rupe mult mai ușor.

3. Părul este deteriorat de căldură


La fel ca în cazul deteriorărilor de culoare, deteriorarea produsă de căldură îți sugerează faptul că este timpul pentru o tunsoare. Dacă părul tău trece des prin tratamente sau modalități de coafare bazate pe căldură, acesta se va electriza și nu va mai sta cum vrei.
Părul îndreptat sau ondulat poate părea lipsit de viață uneori. Înlăturarea plăcii de îndreptat sau a ondulatorului din viața ta poate ajuta la împiedicarea deteriorării părului. Cu toate că poate ai nevoie de o nouă tunsoare, consultă-ți stilistul pentru a afla ce fel de tratamente poți folosi pentru a-ți repara părul. Dar tratamentele nu pot remedia complet problema.

Indiferent dacă vrei să faci o schimbare sau dacă stilistul tău crede că o tunsoare este necesară, trebuie să reții că părul sănătos înseamnă o podoabă capilară sănătoasă.
Cu cât lucrezi mai mult pentru a-ți menține sănătatea firului de păr, cu atât mai ușor îți va fi să păstrezi stilul de coafură pe care îl preferi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod