5 remedii naturale pentru părul gras

Te deranjează părul gras, care își pierde volumul repede? Învață ce remedii să utilizezi pentru a evita deshidratarea, în timp de reglezi producția de sebum de la nivelul scalpului și previi vârfurile despicate.
Probabil ai impresia că numai șamponul utilizat zilnic te poate ajuta să faci față părului care devine tot mai lipit și îngreunat de producția excesivă de sebum, dar să știi că de fapt ai putea agrava problema. Nu este recomandat să speli părul gras în fiecare zi pentru că ai putea crește producția de sebum pentru a compensa deshidratarea potențială. Este suficient să te speli o dată la două zile, iar între timp să folosești remedii naturale care vor face părul gras să aibă mult volum și să fie mereu mătăsos. Spălatul excesiv slăbește foliculii de păr, ceea ce te-ar putea împiedica să ajungi la lungimea pe care ți-o dorești.

 
Iată ce remedii naturale sunt ideale pentru îngrijirea părului gras:

 
1. Aloe Vera

Gelul de aloe vera este foarte bine tolerat și poate transforma rapid părul gras. Pentru a-l utiliza vei avea nevoie și de 3 linguri de suc de lămâie, combinate cu 4 linguri de gel de aloe vera.
Amestecă bine și aplică pe păr de 3-4 ori pe săptămână, între spălări, pentru a evita îngreunarea șuvițelor din cauza sebumului și a maximiza volumul și strălucirea. Și textura părului se va îmbunătăți pentru că gelul de aloe vera poate îngroșa firul de păr, adăugând densitate coafurii tale.

 
2. Remedii naturale pentru părul gras: Argila Fuller's Earth

Acest tip de argilă este foarte util pentru absobția sebumului, fără să provoace deshidratarea părului. O poți folosi între spălări sau în zilele în care ai transpirat foarte mult la sală din cauza antrenamentelor intense. Amestecă 2 linguri de argilă Fuller's Earth cu puțină apă, până când obții o pastă groasă. Aplică pe tot scalpul, lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță spre rece.

 
3. Ceaiul negru

În loc să-l bei în pauzele de la serviciu sau la micul dejun, integrează ceaiul negru și în ritualul de îngrijire a părului. Amestecă într-un castron o cană de apă cu 2 linguri de frunze de ceai negru.
Pune amestecul la fiert, lasă acoperit 30 de minute după ce a dat în clocot, apoi strecoară. În continuare aplică lichidul obținut pe tot părul, lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Părul va fi moale, mătăsos și vei uita cât de ușor se îngrășa până acum.

 
4. Sucul de lămâie

Lămâia este un ingredient versatil pentru îngrijirea podoabei capilare. Intensifică strălucirea părului, poate deschide nuanța și previne îngrășarea firelor. Amestecă 6 linguri de suc de lămâie cu 12 linguri de apă rece, aplică pe toată lungimea părului și lasă să se usuce. Clătește cu apă rece după aceea și vei vedea că nu este greu deloc să ai grijă de părul gras.

 
5. Remedii naturale pentru părul gras: Ou și suc de lămâie

Este o combinație care poate face minuni pentru părul tău! Ia 2 ouă și separă gălbenușurile. Adaugă 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors.
Întinde amestecul la nivelul scalpului, apoi lasă să acționeze timp de 10 minute. La final clătește părul cu apă călduță. Vei vedea că nu se mai îngrașă atât de repede, iar firele vor deveni mult mai rezistente datorită dozei de proteine oferite de gălbenușurile de ou.
 
Aplică una dintre aceaste variante și va fi mult mai simplu să-ți aranjezi părul, fără să-ți faci griji că se poate lipi în orice moment sau că producția excesivă de sebum îți poate provoca acnee. Și părul gras are o frumusețe aparte și nu merită să aplici soluții agresive, care îl vor deshidrata sau pot produce chiar ruperea firelor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod