8 secrete ale părului frumos din jurul lumii

Nu trebuie să călătorești foarte departe pentru a reuși să descoperi cum să ai un păr frumos. Află cum își îngrijesc părul femeile din celelalte colțuri ale lumii și include secretele lor în ritualul tău zilnic.
Părul mătăsos și cu mult volum este ideal petru a încadra trăsăturile și a desăvârși un look deosebit. Dacă ai încercat deja numeroase produse destinate îngrijirii podoabei capilare, dar simți nevoia de ceva nou, te poți inspira din ideile utilizate în alte țări.

 
Iată cum se procedează în alte colțuri ale lumii pentru a obține un păr frumos:

 
1. În Brazilia: arderea vârfurilor despicate

Părul strălucitor și sănătos este foarte apreciat în Brazilia, femeile fiind interesate cu precădere de produsele care pot repara efectele nocive ale decoloratului, vopsirii, ondulării sau îndreptării părului. O modalitate tradițională de a menține hidratarea părului este procedura numită velaterapia. În cadrul acestui procedeu un hairstylist folosește o flacără pentru a arde vârfurile despicate, cauterizând astfel șuvițele pentru a sigila nivelul optim de hidratare. Nu încerca să faci acest lucru acasă pentru că ar putea apărea efecte nedorite.

 
2. În Jamaica: valorificarea uleiului de cactus

Temperaturile ridicate reprezintă un obstacol major pentru a obține un păr neted, fără fire rebele. În Jamaica uleiul de cactus este folosit foarte des pentru a menține părul frumos.
Are numeroase beneficii printre care netezirea, hidratarea și plusul de strălucire pentru coafură. Părul rămâne hidratat indiferent de cât de cald este afară, iar conținutul ridicat de acizi grași esențiali și vitamina B5 stimulează creșterea părului.

 
3. În Franța: folosirea degetelor în loc de ondulator

Secretul franțuzoaicelor când vine vorba despre coafurile lejere și onduleurile perfecte este evitarea completă a ustensilelor de coafat care încălzesc părul. În loc să-și usuce părul cu foehn-ul după ce fac duș sau baie, lasă părul să se usuce natural. Ondulatoarele sau plăcile de îndreptat părul nu sunt utilizate și se apelează numai la degete pentru a obține mici onduleuri. Rezultatul este un păr hidratat, cu aspect natural și deloc deteriorat, mult mai puțin predispus vârfurilor despicate sau ruperii firelor.

 
4. În Amazon: folosirea yucca pentru curățarea părului și a scalpului

Yucca, o legumă tropicală care se regăsește pe teritoriul Americii Latine, este utilizată pentru a recondiționa părul și scalpul. Luptă eficient împotriva efectelor negative ale căldurii și umidității, în timp ce hrănește părul și îl netezește.
Rădăcina de yucca previne căderea părului, fortifică rădăcina firelor, adaugă strălucire și tratează scalpul uscat.

 
5. În Maroc: uleiul de argan este aurul lichid

În industria produselor de înfrumusețare, uleiul pur de argan este recunoscut pentru proprietățile excepționale de hidratare și netezire a părului. De multe ori uleiul de argan este numit ulei marocan pentru că acolo cresc cei mai mulți arbori de argan. Cu o cerere foarte ridicată și o regiune de cultivare restrânsă, uleiul de argan se numără printre uleiurile cele mai prețioase din lume. Conține o combinație benefică de acizi grași esențiali, vitamina E și antioxidanți. Femeile din Maroc aplică acest ulei cu precădere la rădăcina părului pentru a fortifica firele și pe toată lungimea pentru a da strălucire și a preveni ruperea lor.

 
6. În Africa de Vest: untul de shea este un ingredient prețios

Precis ai auzit de beneficiile folosirii untului de shea pentru piele, mai ales în cazul vergeturilor, dar știai că îți poate transforma complet și părul? Untul de shea este extras din arborii care cresc în Africa de Vest și este utilizat în loc de balsam sau ca o mască de noapte pentru părul uscat sau degradat.

 
7. În Japonia: uleiul de camelie este prețuit

Timp de secole întregi femeile din Japonia au folosit uleiul de camelie după spălarea părului, în loc de balsam fără clătire. Secretul este să începi de la jumătatea părului și să continui până la vârfuri.
Cel mai util sortiment de ulei de camelie provine de pe insula Oshima, iar femeile care recoltează uleiul sunt renumite pentru părul mătăsos care le ajunge până la glezne și pentru tenul strălucitor, fără urmă de riduri.

 
8. În Grecia: masticul protejează părul

Stilul de viață al grecilor și dieta mediteraneană sunt favorabile pentru frumusețea podoabei capilare. Dieta lor tipică include uleiuri naturale, pește, cereale integrale, migdale, măsline și iaurt. Pe lângă meniu, o baie în mare creează o textură deosebită a părului mai rapid decât orice spray. În plus, masticul, o rășină extrasă din arborii care cresc numai în partea de sud a insulei Chios, face ca părul femeilor din Grecia să strălucească tot timpul și să fie foarte rezistent.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod